Mihályvári-Farkas Viktória 1500 gyorson, Verrasztó Dávid pedig 400 vegyesen nyert.

Úszás, Országos bajnokság, Duna Aréna

Beszámoló: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap
Galéria: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap

Szerdán két ferencvárosi éremnek örülhettünk. Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmet nyert 800 méter gyorson, míg Verrasztó Dávid 200 méter pillangón a harmadik helyen zárt. Érdekesség, hogy utóbbi futamában rajta kívül még két fradista indult. Biczó Bence a negyedik, Török Dominik Márk pedig az ötödik helyen ért célba, többek között a szám olimpiai ezüstérmes klasszisát, Cseh Lászlót is megelőzve. A nőknél még Verrasztó Evelyn a hetedik lett 50 méter gyorson.

Csütörtökön az FTC szakosztálya a finálékban öt számban, öt egyéni versenyzővel és két váltóval volt érdekelt. A legjobb eredményt a Biczó Bence, Mándli Benedek, Mészáros Dániel, Hímer Krisztofer összeállítású 4×200 méteres gyorsváltónk érte el, amely ezüstérmet szerzett 7:31.25-ös idejével. A Nagy Réka, Balogh Vivien, Szokol Szonja, Mihályvári-Farkas Viktória összetételű szintén 4×200 méteres gyorsváltónk a döntőben a hatodik helyen végzett. Az egyéni számokban a nőknél Szokol Szonja negyedik, Verrasztó Evelyn hatodik lett 50 méter pillangón. A férfiaknál Hímer Krisztofer 200 méter vegyesen a negyedik helyezést érte el, Mészáros Dániel pedig 400 gyorson a hetedik helyen ért célba.

Pénteken Európa-bajnok klasszisunk, Verrasztó Dávid 4:13.57-es idővel aranyérmes lett legerősebb számában, míg Mihályvári-Farkas Viktória szintén ebben a számban Hosszú Katinka mögött a második helyen zárt. Nagy tehetségünk, Török Dominik Márk is megszerezte első érmét az ob-n, miután remek hajrával a harmadik helyen ért célba 200 méter mellen. Verrasztó Evelyn éppen lemaradt a dobogóról, ugyanis 100 gyorson negyedik lett.

Szombaton Mihályvári-Farkas Viktória, Balogh Vivien és Sömenek Onon Kata az 1500 méteres döntőben volt érdekelt. Az olimpiai A szinttel már rendelkező, mindössze 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória már a táv elején az élmezőnyben volt, végül pedig kényelmes előnnyel, 16.27.22-es idővel lett országos bajnok 1500 méteren, megszerezve ezzel a Fradi második aranyérmét a viadalon. Balogh Vivien 16.51.74-el az 5. helyen zárt, míg Sömenek Onon Kata 17.04.09-el a 9. lett. A 200 méter férfi gyorsúszás döntőjében Mészáros Dánielnek szurkolhattunk, aki 1.50.30-al a 4. helyen zárt. A 100 méteres női pillangóúszás döntőjében Szokol Szonjáért szoríthattunk, aki 1.00.48-as idejével a 6. helyen végzett. Verrasztó Evelyn a 200 méteres gyorsúszás döntőjében volt érdekelt. A táv hajrájában Evelyn feljött a dobogósok közé és végül remek versenyzéssel a 2. helyen csapott a célba. Az OB utolsó egyéni számában, a 800 méteres férfi gyorsúszásban két fradista ugrott a medencébe, Verrasztó Dávid és Tabi Zoltán. Előbbi végül az 5., míg utóbbi a 8. helyen zárt. A 4×100 méteres női vegyes váltóban a Fradit Verrasztó Evelyn, Mihályvári-Farkas Viktória , Szokol Szonja és Nagy Réka képviselte. Váltónk végül a 6. helyen zárt. A Hímer Krisztofer, Török Dominik, Biczó Bence és Mészáros Dániel összetételű férfi váltónk ugyanebben a számban a 4. helyen végzett.

Az úszók 123. Országos Bajnokságán a Fradi sportolói két aranyérmet, négy ezüstöt és két bronzérmet szereztek

Fradi.hu