Norvég játékosunk bemutatkozhatott választott hazájának csapatában Gibraltár ellen, rajta kívül Aissa Laidouni is válogatott lett – a nap folyamán minden válogatott játékosunk teljesítményéről részletesen beszámolunk majd.

– Volt benned izgalom a mérkőzés előtt?
– Igen, izgatott voltam és amikor pályára léptem, az egy óriási pillanat volt a számomra. Nagy büszke vagyok, hogy bemutatkozhattam a norvég válogatottban.

– Mikor tudtad meg, hogy beállsz?
– Érdekes, de csak abban a pillanatban, amikor szóltak, előtte nem tudtam, sőt nem is számítottam rá. Bő a keretünk, sok jó játékos alkotja a válogatottat, de hálás vagyok, hogy számítottak rám és igyekeztem segíteni a csapatnak.

– Bár amikor beálltál, már kialakult a végeredmény, ennek ellenére közel fél órát játszottál. Milyen volt belülről a meccs?
– Az első félidőben remekül futballoztunk, sok helyzetet kialakítottunk, két gólt szereztünk, majd a második félidő elején ismét betaláltunk. Teljes mértékben mi irányítottuk a meccset, az iramot. Bár nem volt könnyű dolgunk, mert a pálya állapota hagyott némi kívánnivalót maga utána és nehéz volt rajta futballozni. A legfontosabb az volt, hogy végig kézben tartottuk az irányítás és megszereztük ezt a fontos három pontot az első selejtezőn.

– A folytatás már jóval nehezebb lesz, Törökországgal játszotok szombaton. Mit vársz a meccstől?
– Rendkívül nehéz találkozóra számítok, teljes más stílusban kell futballoznunk, mint Gibraltár ellen. Sok, képzett játékossal találkozunk majd, ráadásul a törökök most önbizalommal telve várhatják a meccset, hiszen egy hatgólos selejtezőn legyőzték Hollandiát. Izgalmas, kétesélyes mérkőzést várok.

(fradi.hu)