A Hungary Helps felkérésének tett eleget egyesületünk.

Klubunk decemberben együttműködési megállapodást kötött a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságával. Ennek a megállapodásnak a kereteiben belül kereste meg a Hungary Helps a Ferencvárosi Torna Clubot, hogy a Mali fővárosában, Bamakóban található Sanfi nyomornegyed Chérifoula iskolájában tanulóknak sportfelszereléseket és sportruházatot adományozzon. Az FTC örömmel tett eleget a felkérésnek, így klubunk elhagyva Európa határait ezúttal egy másik földrészen, Afrikában nyújtott segítséget.

Az adomány átadására a Groupama Arénában került sor. Az FTC-t a klub ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán képviselte, aki szerint a Ferencvárosnak kötelessége az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések mellé állnia.

Az olyan ügyek, mint amiért ma találkoztunk, jeles esetben a Hungary Helps akciójának segítése magától értetődő – kezdte Nyíri Zoltán. – Magyarország legsikeresebb és legnépszerűbb klubjánál nem lehet kérdés, hogy egy ilyen ügy mellé áll. Ha belegondolunk, hogy ezekkel a labdákkal és mezekkel milyen örömet tudunk okozni, akkor kötelességünknek kell éreznünk a hátrányos helyzetűek segítését. Ezekkel az adományokkal szebbé tehetjük a helyi fiatalok gyerekkorát. Nagyon fontos számunkra, és mindig is az lesz, hogy segíthessünk, ettől a gondolattól nem lehet minket eltéríteni. Nagyon remélem, hogy mások is csatlakoznak majd ehhez a nemes gesztushoz.

Klubunk adományát a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője, Azbej Tristan vette át.

Először is szeretném megköszönni a Ferencvárosi Torna Clubnak, hogy közösen segíthetünk Afrikában. Egy olyan közösség gyermekeit támogathatjuk, akik elképesztő nyomorral néznek szembe és veszélyek között élik mindennapjaikat. Egy olyan iskolába juttatjuk el ezeket az adományokat, melyet a Hungary Helps tavaly kezdett el támogatni. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ezzel nemcsak hozzájárulunk a kilátástalan helyzetben élő gyermekek neveléséhez, de a sportolás és ezáltal a kitörés lehetőségét is megadjuk nekik. Ennek az adománynak köszönhetően élettel és sporttal telik meg ennek az iskolának az udvara.

Az FTC hisz az értékteremtésben. Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként büszkén és bátran kezdeményez olyan, a társadalom számára fontos ügyeket, mint a közösségépítés, az egészséges életmód népszerűsítése, az erőszakmentes sport és a fair play, a hátrányos helyzetű emberek és csoportok életminőségének, esélyegyenlőségének javítása.

Fradi.hu