Kéziseink fiatal tehetsége 2024-ig írt alá a Fradihoz.

Ballai Borbála 2003. január 22-én született, 2010-ben pedig már a Ferencváros igazolt kézilabdázója volt. Végigjárta az utánpótlás korosztályokat, mígnem 2020 nyarától a felnőtt csapat edzéseit látogathatta. Bori gyorsan felvette a ritmust, és még tizenhét évesen bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában – különleges, hogy előbb játszott felnőtt szinten nemzetközi tétmérkőzést, mint NB I-es bajnokit. Igazán emlékezetes találkozón debütált, hiszen a megtizedelt Ferencváros szenzációs meglepetést okozva idegenben győzte le az Esbjerget, a fiatal irányítónk pedig bátor és kiváló játékkal segítette a csapatot. Bori az NB I-ben épp ezen a héten, az MTK elleni bajnokin mutatkozhatott be, mintegy nyolc percet töltött a pályán a kilencgólos győzelmünkkel véget érő találkozón.

Bori bizonyította a tehetségét és a mentalitása is kiváló, ezért boldog vagyok, hogy 2024-ig szóló szerződést kötünk – mondta Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója. – Nagy dolognak tartom, hogy újra a saját utánpótlásunkból kikerülő tehetséggel kötünk szerződést. Bori számára a következő lépcsőfok a stabil első osztályú szereplés lehet, ezért a következő idénytől a több játéklehetőség érdekében kölcsön adjuk őt a Vácnak.

Tehetséges játékosunk arról beszélt, hogy álomszerűen alakul számára ez az idény.

Álmodni se mertem ilyen évről, hogy lehetőséget kapok a felnőttben, bemutatkozhatok a Bajnokok Ligájában, szerződést hosszabbítunk… – mondta boldogan Ballai Borbála. – Nem volt könnyű megszokni a tempót, de bírom most már, és szeretem az edzéseket. Nehéz döntés volt számomra, hogy kölcsönben máshol folytassam, mert minden új lesz számomra. A város, a csapat, a körülmények – furcsa lesz kiszakadni ebből a légkörből, amiben már olyan rég vagyok. Kikértem sokak véleményét, a csapattársakét és anyukámét is, mindenki bátorított, és úgy érzem én is, hogy ez a helyes döntés, meg kell tennem a következő lépést. Szeretnék stabil NB I-es játékossá válni a következő években, aztán egy napon majd, amikor már itt is a csapat hasznára tudok lenni, szeretnék visszatérni a Fradiba.

Fradi.hu