Vályi Vanda és Béres Gergely értékelte az Euroliga szereplést.

A Kirishi elleni 15-14-es vereség után két percen át gratulált nekem az ellenfél vezetőedzője, majd a szállodában, a másik csoportban szereplő görög Vouliagmeni edzője is kihangsúlyozta, mennyire jó meccset játszottunk” – kezdte vezetőedzőnk, Béres Gergely. „Pozitív hangulatban térhettünk haza a tornáról, elégedettek lehetünk, de azért némi csalódottság van bennem néhány történést illetően. Örömteli, hogy az Olimpiai Kupán mutatott játékunk a válogatottól érkező játékosokkal kiegészülve még magasabb szintre jutott. A Verona elleni mérkőzésnek is voltak kritikus pillanatai, Valentin Kamillát és Illés Anna is elvesztettük, de szerencsére felálltunk és kétgólos hátrányból nyertünk. A Kirishi elleni meccsen az utolsó pillanatig versenyben voltunk, a végén még a döntetlenre is volt esélyünk. Fontos lesz átmenteni ezt a jó formánkat a további küzdelmekre és akkor a bajnokság során is előrébb juthatunk” – tette hozzá Béres Gergely.

A mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb formába lendülő csapatunk a négy találkozón 50 gólt szerzett. Harminchét akciógól mellett kilenc emberelőnyt és négy ötméterest értékesítettünk. A legeredményesebb játékosunk a 14 gólt szerző Vályi Vanda lett. Rajta kívül még csapatkapitányunk, a négy meccsen nyolcszor eredményes Tóth-Csabai Dóra, a hétgólos Illés Anna és az öt találatot jegyző Muzsnay Fanni is kiemelkedően teljesített, de meg kell még említeni Kuna Szonja és Jenei Kata utolsó mérkőzésen mutatott háromgólos produkcióját. A csapatunk végig egységes és kiegyensúlyozott volt, a holtpontokon, a kritikus szituációkon hamar túllendült.

Nagyon örülök az utolsó két mérkőzésen aratott győzelmünknek” – kezdte értékelését Vályi Vanda. „A Mataro elleni vereséget nagyon sajnáljuk, és igaz, hogy a Kirishitől is kikaptunk, de méltó módon helyt álltunk. Úgy érzem, hogy az első két meccs után felszabadultabban játszottunk, az oroszok elleni majdnem bravúrból csak profitálni tudtunk. Ezt igazolva a folytatásban sokkal többet vállaltunk, mindenki ráérzett a nemzetközi megmérettetés ízére. Másrészt azt gondolom, hogy amennyiben nem a Mataro elleni találkozóval kezdünk, akkor a csoport további történéseinek alakulásának ismeretében akár eljuthattunk volna a legjobb nyolc közé. Nagy remélem, hogy a veronai vállalkozó kedv kitart a bajnokságra is” – mondta a tornán 14 gólt szerző válogatott pólósunk.

Fradi.hu