Olaszországban folytatja karrierjét korábbi gólkirályunk. A másodosztályban újoncként 12. helyen álló csapat szurkolóinak megnyilvánulásai alapján kijelenthető: nem kifejezetten elégedettek Davide érkezésével.

Az olasz másodosztályú Vicenza a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a 33 esztendős Davide Lanzafamét. A Magyarországon a Budapest Honvéddal és a Ferencvárossal is bajnoki címet nyert támadó múlt héten bontott szerződést Törökországban, így szabadon igazolható volt. Lanzafame az idény végéig szóló megállapodást kötött a másodosztály 12. helyén álló gárdával.

A csatár az olasz élvonalban öt együttesben is játszott, majd először 2013-ban futballozott a Budapest Honvédban, ahova 2016-ban visszatért, és bajnoki címre vezette a kispestieket. A 33 éves játékos 2018-ban egy idényre a Ferencvároshoz igazolt, amellyel szintén bajnoki aranyérmet nyert, aztán másodszor is visszatért a Honvédhoz, amellyel elhódította a Magyar Kupát. Mindkét magyarországi klubjával egyszer-egyszer lett gólkirály.

Az őszt a török másodosztályban szereplő Adana Demirspornál töltötte, de kilenc meccsen csak egyszer volt eredményes, így január végén távozott a csapattól.

forrás: nso.hu