Henryt kérdezték a Budafok elleni győzelem után.

– Milyen utasításokkal látott el téged vezetőedzőnk, Sergei Rebrov, mielőtt a pályára küldött?
– Amikor beálltam, már 3-0-ra vezettünk, így csak annyit kért tőlem a mester, hogy őrizzük meg a kapunkat a góltól, játszak felelősségteljesen és magabiztosan. Ugyan kevés időt töltöttem a pályán, de élveztem a játékot. Igyekeztem maximálisan teljesíteni azt, amit a mester kért tőlem.

– Mit mondtak a csapattársak a lefújás után, hogy érzed magad a csapatnál?
– A lefújás után a pályán és az öltözőben is kaptam a gratulációkat a csapattársaimtól. Örültem, hogy győztes meccsen mutatkoztam be a Fradiban. Nyilván egy győzelem után mindenki vidám, de én duplán az voltam.

– A családod, a barátaid mit szóltak miután átestél a tűzkeresztségen a Fradinál?
– A szüleim már akkor nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy a Ferencvárosban folytatom a pályafutásomat, képzelem mit érezhettek, amikor pályára léptem. Beszéltünk telefonon a mérkőzés után, gratuláltak és nagyon büszkék rám. A barátaimtól sok üzenetet kaptam a közösségi médiában, még ma is jöttek üzenetek. Ezek nagyon jól esnek.

– A bajnokságban egymást érik a mérkőzések. Legközelebb szombaton a jelenlegi 3. helyezett Kisvárdával találkozunk, amely legutóbb a 2. helyen álló Fehérvárt legyőzte. Hogyan készül a csapat erre a minden bizonnyal nehéz találkozóra?
– A Kisvárda ellen jó lenne a legutóbbi, Budafok ellen mutatott játékunkat megtartani. Az első két meccsen, a DVTK és a Puskás Akadémia ellen mutatott hibákat úgy érzem, kijavítottuk és visszatértünk a győzelem útjára. A Budafok ellen megmutattuk milyen potenciál van a csapatban. A lényeg, hogy magunkra és a saját játékunkra koncentráljunk, akkor nem lesz gond.

Teljes beszélgetés: Fradi.hu