Legendás szurkolónkat, Józsi bácsit köszöntjük. Isten éltessen!

Akár elvetemült kvízműsorok kérdése is lehetne, hogy “Ki az a szurkoló, akit elsőként ismernek meg az ide igazoló Fradi játékosok?“. A válasz a Népliget életét ismerők számára egyértelmű: Cziráki József, akinek, mióta nyugdíjba vonult, második otthona lett a Népliget, amikor csak lehet ott van az edzéseken.

És miért egyértelmű számomra, hogy ha kimegyek egy edzésre, akkor egyből őt keresem és hozzá megyek oda? Nem nehéz a válasz annak, aki találkozott már vele. Mindent tud az edzés rezdüléseiről, jó humora és kellemes stílusa van, igazi fradista úriember. Nem mellékesen, noha 1958 óta elég sok nagyszerű focistát és nagy Fradit látott, máig őrzi lelkesedését és szeretetét a Fradi játékosai iránt. Nincs megkeseredés, nincs “bezzeg régen“, csak a Fradi szeretete van. Neki mindig azok a legjobbak, akik éppen most felveszik a Fradi mezt. Nem véletlen, hogy boldog emlékezetű jó barátjával, Ferenczy Pista bácsival egy húron pendültek. Persze rengeteg régi jó meccsemléket és sztorit lehet tőle hallani. Talán ez őrizte meg szellemileg és testileg is fiatalnak.

Mindemellett hihetetlen alázattal viseltetik a Fradi és a foci iránt, noha nagyon is érdemes odafigyelni a véleményére, mégsem érzi úgy, hogy mindent jobban tud, mint az edző. Valljuk be: az ilyen szurkoló ritka kincs. Ha lenne Fradi szurkolói gén, én azt szeretném, hogy az övéből kerüljön sok mindannyiunkba.

Pár éve a FradiMédia is interjút készített vele, így szerencsére sokan megismerhették és azt hiszem, további elismerő szavaknál többet mond ez a videó.

Isten éltessen erőben, egészségben és őrizzen meg olyannak, amilyen vagy! Láss még rengeteg Fradi sikert Reméljük a csapat méltóképpen köszönt!

Boldog születésnapot Barátom! Hajrá Fradi!