És ha nem változik a járványhelyzet, akkor a hazai találkozókat a Népligetben rendezhetjük meg.

Kialakult női kézilabdacsapatunk hátralévő Bajnokok Ligája-programja. Mint ismert, ősszel két mérkőzésünket kellett elhalasztani, az EHF pedig úgy határozott, hogy a csoportmeccseket legkésőbb február 14-ig le kell játszani. Vagyis nem maradt túl nagy mozgástér, és hosszas szervezést igényelt, hogy a felek valamennyi klub számára elfogadható időpontot találjanak. A mieink végül január 20-án, illetve január 27-én, tehát két szerdai napon lépnek pályára – előbb a Metz ellen itthon, utóbb a Vipers ellen idegenben.

Ha hozzátesszük, hogy január 16-án és 24-én is BL-meccs vár lányainkra, akkor rajzolódik ki igazán, hogy mekkora kihívás előtt áll a csapat: tizenegy nap alatt négy Bajnokok Ligája-összecsapás.

Az ugyanakkor jó hír, hogy együttesünk a CSM Bucuresti elleni összecsapást az Elek Gyula Arénában vívhatja meg!

A befogadóképességet leszámítva az Elek Gyula Aréna mindenben megfelel a Bajnokok Ligája-mérkőzések követelményeinek, de így, hogy zárt kapuk mögött lehet csak meccseket rendezni, a nézőtér mérete irreleváns elvárás. Ezért kérvényeztük az Európai Kézilabda-szövetségnél, hogy itt játszhassunk, egyrészt ez a csapat igazi otthona, másrészt jelentős költséget is megtakarítunk. Örülök neki, hogy az EHF hozzájárult a helyszín változtatáshoz, a CSM Bucuresti-et már biztosan itt fogadhatjuk, és bízom benne, hogy amennyiben addig a járvánnyal kapcsolatos szabályozás nem változik, akkor az Esbjerg, valamint a Metz elleni csatát is itt vívhatjuk meg, de utóbbiakról később dönt a szövetség” – árulta el a részleteket Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója.

Fradi.hu