Fiatal tornászunkat a szintén EB-győztes Szemes Gergővel együtt köszöntötték az Üllői úton.

Klubunk kiemelt fontosságúnak tartja, hogy kifejezze elismerését azon sportolóinak is, akik az utánpótlásban értek el rangos eredményeket. A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor karácsony és szilveszter ünnepe között meghívta klubunk két utánpótlás Európa-bajnok tehetségét, Balázs Krisztiánt és Szemes Gergőt, valamint előbbi edzőjét, Nagy Zoltánt a Groupama Arénába egy kötetlen beszélgetésre. Tornászunk azt az elnöki elismerést kapta meg most, melyet vívónk már korábban átvehetett.

Az FTC-Telekom tornásza, Balázs Krisztián december elején szenzációs sikert elérve junior Európa-bajnok lett! A törökországi Európa-bajnokság szerenkénti döntőiben aranyérmet szerzett kiválóságunk pályája eleje óta a Fradi-család tagja, szülei révén születésétől kezdve kötődik a Ferencvároshoz. A 18 éves tornásznak nem ismeretlen a dobogó legfelső foka, 2018-ban az Ifjúsági Olimpián nemzetközi vegyescsapatban első lett, 2019-ben országos bajnok lett, de szerzett már Eb-ezüstöt és junior vb-n bronzérmet is. Balázs Krisztián áprilisban már a felnőttek között bizonyíthat az Európa-bajnokságon, ahol a tét az olimpiai kvóta megszerzése lesz.

A torna mellett klubunk vívó-szakosztálya is büszkélkedhet utánpótlás Európa-bajnokkal. A 17 éves Szemes Gergő már 2017-ben elkezdte írni saját maga dicsőséglistáját: kadet Magyar Kupa-győztes és junior magyar bajnokként Európai Körversenyeken két ezüstérmet is szerzett (csapatban és egyéniben), ezután vezette is a kadet korosztály világranglistáját. Újabb nemzetközi megmérettetéseken szerzett három aranyérem után eddigi pályafutása legnagyobb eredményét 2020 februárjában érte el: az ifjú tehetség a poreci kadet Európa-bajnokságon remek vívással aranyérmet szerzett!

Gratulálunk tehetségeinknek!

Fradi.hu