A TV is közvetíti a derbit.

Férfi futsal, NBI, alapszakasz, 14. forduló
Fáy utca, 20.00: Újpesti Dózsa – Ferencváros
TV: M4 Sport

Az idei első találkozónk emlékezetesre sikerült, a Népligetben 8-8-as döntetlenre végződött:

Az alapszakasz második körére kezd összeállni a IV. kerületi alakulat. A „tavaszi körben” több győzelmet is arattak. Megverték az Újvárost magabiztosan hazai környezetben, majd legutóbb elhozták a három pontot Nyírbátorból, igaz a hajrában több esetben is velük volt a szerencse. A győzelmük értékét növeli, hogy több meghatározó játékosuk hiányzott. A két brazil légiósuk sárga lapos eltiltását töltötte, míg Varsányi és Józsa beteg volt. Ami jó hír Póta mester számára, hogy a hétfői mérkőzésen mindegyikükre számíthat már. Ami gondot jelent továbbra is, hogy az első derbin öt gólt vágó, majd lábtörést szenvedő Nehéz még mindig nem játszhat, az ő játékára és találataira nagy szükség lenne Újpesten. Egyébként a lila-fehérek számára történelmi mérkőzés is lesz a ma esti, hiszen most először kerülnek képernyőre élő közvetítés gyanánt, ami plusz motiváció lesz a számukra. Az Újpest jelenleg három ponttal vezet riválisa előtt, így egy győzelemmel lerázhatnák magukról őket és felzárkózhatnának az Aramisra.

Persze ehhez lesz egy-két szava a Fradinak is. A népligetiek is feljövőben vannak, legutóbbi meccsüket megnyerték, ami nagy fegyvertény volt, hiszen a Veszprém otthonában gyűjtötték be a három pontot. Az előző játéknapon a budaörsiek elleni meccsük elmaradt betegségek miatt, ami nem jött jókor, mert kissé megtörhette a lendületüket. Ami viszont jó hír a zöld-fehéreknek, hogy mindenki felgyógyult és rendelkezésre áll, így teljes kerettel vághatnak neki a derbinek.

Az őszi derbi a Népligetben hihetetlen fordulatokat hozott, talán az ősz legizgalmasabb, leglátványosabb összecsapása volt. A lilák megszerezték a vezetést, amire a Ferencváros öt góllal válaszolt és úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, de a Linekerék felzárkóztak egy gólra, de aztán ismét a zöld-fehérek jöttek és ismét három volt a különbség. Ekkor érkezett Nehéz Krisztián, és három góljával egyenlített, de még ekkor sem volt vége a fordulatoknak. Egy perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy Büki megszerzi a győztes találatot, de az emberhátrányban játszó újpestiek nem így gondolták és hét másodperccel a vége előtt egyenlítve pontot mentettek. Amennyiben csak fele olyan izgalmas lesz ez a találkozó mint az első, nem fognak unatkozni a TV nézők, akik az M4 jóvoltából élőben követhetik a derbit. Érdemes lesz odakapcsolni.

Machalek Attila

Nem jött jól a válogatott szünet, meg az Aramis elleni mérkőzés elmaradása, mivel kezdtünk játékba lendülni. Az elmúlt hetekben érződött a játékosokon a bizonyítási vágy, hogy előrébb van a helyünk a tabellán. A derbi közeledtével ez hatványozottan igaz, mindenki szeretne nyerni, főleg az első meccset követően, amit háromszor is megnyertük, mégsem lett miénk a három pont. Talán ennél a meccsnél fognak a legjobban hiányozni a nézők, hiszen a népligeti összecsapáson is nagyon jó hangulat volt. Nagyon készülünk a hétfő estére, és csalódottak lennénk, ha ez nem párosulna jó eredménnyel. Látjuk ellenfelünk fejlődését, így tisztában vagyunk vele, hogy csak koncentrált, jó teljesítménnyel lehet esélyünk a három pontra.

Büki Baltazár

Nagy erőkkel készülünk a derbire, hiszen nem csak a három pont a tét, ami fontos mindkét fel számára, hanem ez minden sportágban egy külön presztízs mérkőzés. Csapatként kell küzdenünk és jól kell sáfárkodnunk a helyzeteinkkel. Nagyon bízom benne, hogy győzni tudunk és kárpótolni tud bennünket az előző derbin elvesztett két pont.

Futsal Hungary