Lovrencsics Gergőt kérdezték az őszi szezon lezárása után.

A Ferencváros, ahogyan az a bajnokaspiránshoz illik, magabiztos sikert aratott hazai pályán az újonc Budafokkal szemben. Noha a találkozót komolyan vette és az első félidőben mindvégig fölényben is volt, csak helyzetekig jutott jól szervezett ellenfelével szemben, s az 57. percig kellett várni arra, hogy vezetést szerezzen.

Ez volt az idénybeli huszonhetedik tétmérkőzésünk, ennek ellenére intenzív bajnokit játszottunk – mondta a Nemzeti Sportnak Lovrencsics Gergő, az FTC jobbhátvédje. – A helyzeteink ezúttal is megvoltak, ám a fáradtság tetten érhető volt a játékunkon. A beadások után egy-két centivel lemaradtunk a labdáról, olykor luftot rúgtunk, de az is előfordult, hogy blokkolták a kísérleteinket, illetve Póser Dániel, az ellenfél kapusa két-három bravúrt bemutatott. A szünet után agresszívabbak lettünk, a Budafok térfelén Ihor Haratin és Somália sok labdát szerzett, és az első négyesünk letámadása is jól működött, ezzel elejét vettük az ellentámadásoknak. Addig fárasztottuk fizikailag és mentálisan az ellenfelet, mígnem a góljainkkal felőröltük. A gólommal vezetést szereztünk, majd gyorsan a másodikat is belőttük, ám izgalmas lett a vége, felhoztuk a Budafokot. Akárhogy is, de győztünk, s a lényeg, hogy kilenc pont előnnyel vonulhatunk megérdemelt téli pihenőnkre.

A zöld-fehérek csapatkapitánya jobbhátvédként vállalt oroszlánrészt a listavezető győzelmében: az 57. percben Isael szabadrúgása után elsőként ért oda a kapusról kipattanó labdára, s bombázta a kapuba. Vezető találat híján a Ferencváros labdarúgói feszültebben fordulhattak volna rá az utolsó fél órára.

A meccs képe alapján fontos volt, hogy vezetéshez jussunk, még idejében jött a találat, nem lettünk idegesek. Másrészt örültem annak, hogy góllal zártam ezt az évet, hiszen másfél esztendeje nem voltam eredményes. Már megszoktam, hogy jobbhátvédként kevesebb lehetőségem nyílik a gólszerzésre, s bevallom, hiányzik, hogy nem kerülök annyiszor helyzetbe, mint annak idején szélsőként, de elfogadtam, hogy az elmúlt években egy sorral hátrébb számítanak rám. Ezen a poszton igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani.

A 32 éves labdarúgó különleges meccset élhetett meg lelkileg: korábbi csapata ellen lépett pályára, gólt szerzett, majd az egyéni megingását követő kontraakcióból szépített a Budafok.

Egy mérkőzésen nem eshetek bele abba a hibába, hogy sokáig bosszankodjak a történteken. A gól pillanatában mérges voltam, rúgtam a földet, ám ha a rossz megmozdulás folyamatosan lekötötte volna a gondolataimat, nagyobb baj is történhetett volna. Szerencsére megtanultam kezelni ezeket a helyzeteket, s túltettem magam a hibán. A lefújás pillanatában azonban nagy kő esett le a szívemről. A kapott gól sem szegte a kedvünket, nagy ünneplést tartottunk az öltözőben. Kiszakadtak belőlünk az érzelmek, hiszen fáradalmas, hosszú idényünk volt, rengeteget dolgoztunk, s még csak most kezdjük felfogni, mekkora sikereket értünk el. Az eredmények alapján ez volt profi pályafutásom legjobb éve, amit nehéz lesz felülmúlni. Kerek volt az idény, azonban nem érezzük magunkat nyeregben, még keményebben dolgozunk a folytatásban, hogy még nagyobb sikereket érjünk el.