A labdarúgó csapatunk tagjainak épségéért felelős „Tarkót” kérdezték.

Mindenhol ott vagyok. Nincs olyan mérkőzés, ahová ne tartanék a csapattal. Minden meccsen jelen vagyok a fiúkkal, legyen szó bajnokiról, Bajnokok Ligájáról, kupamérkőzésről vagy éppen edzőmeccsről.

Nagy Lászlót a játékvezetők és az ellenfelek szakmai stábja is jól ismeri, hiszen nincs olyan ferencvárosi találkozó, amelyen ne állna a kispad mellett. Neki nincs fontosabb a futballisták testi épségénél, a meccsek után ő kíséri őket a buszhoz. Az előző idényben a Bajnokok Ligája-selejtezőjében Máltán vendégszerepeit a Fradi – a Valletta együttesét 4-2-es összesítéssel ütötték ki -, amikor az idegenbeli találkozó után egy helyi drukker akart felsurranni a buszra, hogy Szergej Rebrovtól kérjen valami ereklyét, a biztonsági szakember azonnal ott termett, vállon fogta az idegent, és barátságosan letessékelte onnan.

Van olyan stadion, ahol nincs elkülönített rész a drukkerek és a bennünket szállító busz között, nekem kell oda kísérni a futballistákat. Ilyenkor néhány kolléga segítségét kérem. Régen sokkal több volt az incidens, a szurkolók egy-egy rosszul sikerülő mérkőzés után többször is számon akarták kérni a futballistákat, ma már mintha rájöttek volna, ez nem az ő feladatuk. Figyelni kell! Nem lehet egy pillanat kihagyás sem, amikor a csapat mellett vagyok, koncentrálnom kell.

Nagy László is a lelátóról jött, a kilencvenes években tagja volt a ferencvárosi szurkolói csoportnak. A klub vezetői azért is választották őt erre a pozícióra, mert a mai napig megvan a kapcsolata az ultrákkal, ha rázós a terep, könnyedén elsimítja a konfliktusokat. Azért néha manapság is előfordul, hogy valaki fel akar surranni a csapatot szállító buszra, ilyenkor nem árt résen lennie. Immár több mint nyolc éve utazik mindenhová az együttessel. Az utóbbi időben a korábbiaknál jóval több külföldi útja van a Ferencvárosnak, ám Nagy László mindent szeret, ami a Fradival kapcsolatos.

Olyan ez nekem, mint egy álom – mondta a Népligetben területi biztonsági vezetőként is dolgozó biztonsági. – Ha húsz éve azt mondta volna nekem valaki, hogy egy napon én vigyázok a ferencvárosi futballisták épségére, alighanem kinevetem. Mindenem a Ferencváros, nincs olyan nap, hogy ne fülig érő szájjal mennék dolgozni.

A mostani együttes szerinte nagyon egyben van: „Dolgoztam néhány vezetőedző mellett, ám mind közül Szergej Rebrovot tartom a legtöbbre. Munkamániás, ha megengedhetné, hogy kicsit lazábbra vegye a gyeplőt, akkor sem tenné. A játékosok tisztelik, felnéznek rá, elfogadják, amit mond.

NS