Pólósaink rangadót játszanak ma este – az elmúlt hétvégén csapatunk jótékonykodott, a játékosok közül többen is válogatott meghívót kaptak, Madaras Norbert pedig újabb fronton dolgozhat a magyar vízilabdáért is.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 15. forduló
Népliget, 17.30: Ferencváros – OSC
TV: M4 Sport

Varga Zsolt

Jelen állás szerint nem ott tartunk, ahol gondoltam, hogy leszünk a szezon ezen szakaszában. Nyilván a betegségekből és sérülésekből fakadóan le kellett mennünk az alapokig, szinte onnan kell építkeznünk. Azt gondolom, hiányoznak az igazán éles tétmérkőzések, az eddig eltelt fordulók közül a Szolnok elleni összecsapás mutatta meg igazán, hogy miben kell javulnunk. Látom a pozitív jeleket, és szerencsére van még elég időnk a problémák kiküszöbölésére. Az OSC komoly tétmérkőzéseken van túl, ezen a téren némileg előttünk járnak. Sok aktív, vagy volt válogatott játékosa van az OSC-nek, ráadásul Varga Dániel vezetőedző védekezés alapú munkát végez, ami a modern vízilabda alapja, legfőbb kritériuma. Mindent megteszünk a siker érdekében, mivel ez a mérkőzés mind a bajnokság, mind a BL szempontjából nagy jelentőséggel bír.

Märcz Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya több játékosunknak is meghívót küldött: Vogel Soma, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Vámos Márton és Vigvári Vendel.

Pólósaink vezetőjét, Madaras Norbertet beválasztották a LEN marketing bizottságába a szervezet november végi tisztújítása során.

Száz nehéz sorsú borsodi gyermeknek tette szebbé a szombat délutánját az FTC férfi vízilabdacsapata.

A Ferencvárosi Torna Club és a Kuckó Alapítvány kapcsolata több évre nyúlik vissza, a közös gondolkodást az elmúlt esztendők során a segítségnyújtás, az elesettek támogatása és az az akarat mélyítette el: tegyünk valami hasznosat és jót! Nagyon régen nem volt akkora szüksége az emberiségnek a jó hírekre, mint napjainkban, nem beszélve arról, hogy azoknak, akiknek a vírus előtti világban is a nehezebb sors jutott, azok számára ezekben az időkben minden egyes szó, gesztus, támogatás a reményt jelentheti.

Tisztában vannak ezzel a ferencvárosi vízilabdázók is, akik a tavalyi esztendőhöz képest idén is gyűjtést szerveztek a csapaton belül azzal a céllal, hogy a befolyt összeget jótékony célokra fordítsák. Pólósaink évek óta minden döntőt megnyernek, legyen az egy bajnoki aranyról határozó harc, vagy egy Bajnokok Ligája finálé, a nagy pillanatok során már bebizonyították, hogy bár példaképek, bálványok, és olyan mennyiségű, mértékű terhet elbírnak vállaikon, hogy teljesítményükről pár év múlva korszakot neveznek el, mégis: idén sem feledkeztek el azokról, akiknek kevésbé a sikerekről szól az életük.

A csapat tehát tartott egy kupaktanácsot, és arra a döntésre jutott, hogy legalább 100 darab ajándékcsomagra valót összeadnak a saját keresetükből, és Mikulás napján eljuttatják azt oda, ahol csillogó szemekkel fogadják őket, és ahol egy ilyen ajándék a meglepetés egyszeri erején túl jóval tovább fejti ki mosolyfakasztó hatását. Pólósaink a 100 darab mikuláscsomaggal azt is akarták üzenni, hogy mindig megéri kitartani, dolgozni, és becsülettel tenni a dolgunk, hiszen nem tudni, az élet a nehézségeket követően mikor ad némi váratlan boldogságot.

Biztosak vagyunk abban, hogy december 5-én, szombaton, a Miklós napja előtti délutánon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található fulókércsi gyermekek sem gondoltak arra, hogy a Fradi vízilabdacsapata meglepi őket száz ajándékcsomaggal. De most szombaton elindult az FTC-MVM Sportközpontból ez a száz apró kis ajándék, az úti cél pedig a 387 fős kis falu volt. Hogy miért? Itt térünk vissza a jó kapcsolatunkra a Kuckó Alapítvánnyal, akik munkájuk révén tudják, hogy éppen hol van a leginkább szükség a gondoskodásra. Ráadásul a fradista pólósok mellé csatlakozott a Bonbonetti Kft. is 100 db csoki mikulással, akik a Groupama Arénát üzemeltető Sportfive révén értesültek a pólósok terveiről. Ahogyan tehát a közösségi, jó dolgoknál lenni szokott: mindenki beletett egy picit a közösbe, mígnem összeállt a 100 db csomag, amelyek alig várták, hogy apró kezecskékbe kerüljenek.

A vírushelyzet miatt sajnos vízilabdázóink nem tudták személyesen átadni az ajándékcsomagokat, a jelenlegi helyzetben le kellett mondani a személyes találkozás öröméről. De azt tudjuk, hogy a csomagok így is révbe értek, és ennek köszönhetően sokkal vidámabb volt az a szombat délután Fulókércsen, mint azok nélkül lett volna.

A csoki hamar elolvad a szájban, a meglepetés izgalmát is hamar elfeledi a gyermekek örökké cikázó, az újra és a tudásra mindig fogékony képzelete, de az ifjoncok közül sokan most életükben először megismerkedhettek a Fradi nevével, a vízilabda sportágával, és azzal az érzéssel, hogy soha nem lesznek egyedül, mert olyan emberek is gondolnak rájuk és törődnek velük, akiknek létezéséről talán még csak nem is tudtak. Most szombaton ezek az emberek a Fradi bajnokai voltak, a pólósok, a harcosok a gladiátorok testében, akik nem csak a győzelmeikkel tudnak erőt adni, hanem emberségükkel is.