Női pólósaink hétfő esti tévés rangadót játszanak.

Női vízilabda, OBI, 9. forduló
Szőnyi út, 20.00: BVSC – Ferencváros
TV: M4 Sport

A FradiTV műsorvezetóje, Csóti Jusztina a csapat centerével, Máté Zsuzsannával beszélgetett:

Ha jól olvastam, Szlovákiában születtél. Hogy kerültél Magyarországra?
Egy nagyon kicsi faluból származom, ahol nem igazán volt lehetőségem sportolni, viszont a szüleim mindenképpen szerették volna, hogy kipróbáljam magam valamilyen sportágban. Többször elmentünk kirándulni, vagy úszni az osztállyal. Amikor gimis lettem, elkerültem Kassára, a sportgimnáziumba, és ott egyre komolyabban űztem a vízilabdát. Azt kell tudni, hogy Szlovákiában a vízilabda alacsonyabb szinten van, de az akkori edzőm, Eschwig Hajts Szabolcs látta bennem a potenciált, és azt javasolta, hogy a további fejlődés végett jöjjek Magyarországra, ami ugyebár nagy vízilabdás nemzetnek számít. Először egy évet Egerben játszottam, és utána jöttem fel Budapestre.

A BVSC-ben eltöltött hat év után milyen érzéssel töltött el, hogy a Ferencváros megkeresett téged?
Az egész ott kezdődött, hogy a szakmai igazgató, Gerendás György felhívta az apukámat, és „engedélyt” kért tőle, hogy megkereshessen engem ezzel kapcsolatban. Persze, felnőtt ember vagyok, de ha bármivel kapcsolatban kell döntést hoznom, azt mindig szeretem előtte átbeszélni a szüleimmel. Kicsit fájó szívvel hagytam ott a BVSC-t, de úgy éreztem, hogy a saját fejlődésem érdekében szükséges ez a váltás, ami eddig nagyon bejött.

Hogyan néz ki egy napod?
Így, hogy ez az utolsó félévem, egy tárggyal és a szakdolgozattal kell foglalkoznom, szóval nem az egyetem határozza meg a napjaimat. A reggelt mindig a Fradiban indítom, az edzés kb. délig tart, ezután elintézem a napi teendőimet, majd este megint van egy edzés.

A szaktársaid mennyire vannak tisztában azzal, hogy élsportoló vagy?
Amikor még BVSC-s voltam, többször tapasztalták, hogy délelőtt 11 órakor vizes hajjal rohanok be a terembe, és mindig azzal viccelődtek, hogy kint ennyire esik az eső. De, viccet félretéve, tudják, hogy keményen dolgozom, hogy elérjem a céljaimat. Sokszor kijöttek a meccseimre, szóval sok biztatást kapok tőlük.

Milyen nehézségeket okozott tavasszal a koronavírus?
A bajnokság leállításakor eléggé meglepődtünk. Ez alatt az idő alatt kaptunk a válogatottól minden napra programokat, hiszen fontos volt, hogy formában tudjunk maradni. Miután elvégeztek rajtunk két tesztet, majd három hetes edzőtáborunk volt a Császár-Komjádi Uszodában. Nagyon fárasztó volt ez az edzőtábor, de igyekeztünk vidáman eltölteni a szabadidőnket.

Teljes interjú: ELTE Online