Blanit arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy két csapattársa is Győrben folytatja.

Nem gondolkodtam sokat a Fradi ajánlatán, amikor az elnökség megkeresett a hosszabbítási tervezettel, leültünk tárgyalni, és mivel nagyon szeretek itt játszani, gyorsan megegyeztünk. Jó helyem van” – mondta Bíró Blanka. A 26 éves, 2016-ban a Váctól az FTC-hez szerződő játékos nagyon szeretné, ha már átszakadna a gát, és végre nem csak álom maradna a BL négyes döntőjébe jutás, bár a jelenlegi helyzetben nagyon nehéz bármit is tervezni: „A magyar bajnokságban az első hely a célunk, engem még mindig kísért a 2017–2018-as bajnokság végjátéka, amikor azért lettünk ezüstérmesek a Győr mögött, mert eggyel rosszabb volt a gólkülönbségünk. Jó lenne már azért valamikor revansot venni.

Ha ez ebben az évadban nem sikerül, Bíró Blankának egyre több barátnőjét kellene elszomorítania a következőben, hiszen az FTC-től az előző idény végén Lukács Viktória, a jelenlegi után Schatzl Nadine és Háfra Noémi szerződik a Rába-parti riválishoz.

Meghallgattam őket az átigazolással kapcsolatban, de ennyi, úgy gondolom, mindenkinek szíve joga eldönteni, hol kívánja folytatni a pályafutását – mondta ezzel kapcsolatban Bíró. – A mi viszonyunk nem változik, mindössze a pályán leszünk ellenfelek. Amikor a nyáron a győriekkel két edzőmeccset játszottunk, Lukács Vicával folyton zrikáltuk egymást, de a barátságunk nem láthatja kárát a rivalizálásnak.

Az viszont tény, hogy a következő hónapokat a kapus még Schatzllal és Háfrával harcolja végig, a Ferencváros pedig az előző két mérkőzésén biztató jeleket mutatott a Bietigheim elleni hazai, 11 gólos vereség után.

Igen, az érdi BL-összecsapás nem volt szép, de utána már a Kisvárda elleni bajnokin, majd a németországi visszavágón is bizonyítani akartuk, hogy csak kisiklás volt – magyarázta Bíró Blanka. – Nagyon nehéz hetek, hónapok állnak mögöttünk, de a Bietigheim elleni idegenbeli győzelem jót tett az önbizalmunknak, és remélem, még tovább tudunk fejlődni már a hétvégén, a Ljubljana otthonában is. Jó csapata van a szlovénoknak, a Vipers és a Bukarest is megszenvedett vele, s tudjuk, hogy nekünk sem lesz könnyű, de nyerni szeretnénk.

NSO