A hekussá lett Menyus 17 évesen mutatkozott be a Fradiban, majd a katonai behívó után igazolt át a Dózsába.

A Magyar Jégkorong Hírességek Csarnokának tagjait ide kattintva találod.

Menyhárt Gáspár 1950. január 16-án született Budapesten. Nég évesen tanult meg korcsolyázni egy Rigó utcai grundon. Kisiskolás volt, amikor a Városligeti Műjégpályán felfigyeltek rá, és elhívták egy próbaedzésre. Ezután felvették az FTC serülőcsapatába, ahol „Szende báró” és Minder Rezső voltak a mesterei. 17 éves korában mutatkozott be a Ferencvárosban a felnőttek között, ahol együtt játszhatott a korszak legkiválóbb hokisaival, olyanokkal, mint Raffa György, Horváth Öcsi, Schwalm Béla, Jakabházy László, Póth Öcsi, Kassai György és még sokan mások.

1969-ben, értettségi után behívták katonának. Ekkor átigazolt az Újpesti Dózsához, amelynek 1985-ös visszavonulásáig meghatározó tagja volt. Ötszörös magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes.

1967-ben mutatkozott be a nemzeti együttesben a svájci Luzernben, ahol az ő első válogatott góljának is köszönhetően 3-1-re legyőztük Svájcot. 1967-től 1985-ös visszavonulásáig folyamatosan tagja volt a magyar jégkorong-válogatottnak, ez idő alatt egy kivétellel minden világbajnokságon részt vett, és összesen 172 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

MJSZ