Korábbi játékosainkat és edzőinket kérdezték a magyar válogatott sikeréről.

Balog Zoltán

Vagyunk néhányan, akik kispályáznak, s még a 85. percben is azt írtam a csapattársaimnak, hogy kiegyenlítünk, s ha így lesz, akkor biztosan továbbjutunk. Szerencsére bejött! Izland nem akart többet, mint kibekkelni a meccset – nem sikerült neki. Nálunk többen is tudásuk alatt futballoztak, de a győzelmet nem kell megmagyarázni. Szoboszlai Dominik nem tűnt ki a mezőnyből szinte az egész mérkőzésen, de amikor kellett, gyönyörű gólt szerzett.

Bálint László

Természetesen nagyon drukkoltam a magyar válogatottnak. Az izlandiak számára lélektanilag óriási előnyt jelentett, hogy egy nagy egyéni hibából vezetést szereztek. Lehet, hogy túlzottan optimista vagyok, de az utolsó percekig bíztam a pontszerzésben. Látszott, hogy mindegyik játékosunk a végsőkig akarta a sikert, amelyet végül egy remek, egyéni villanás hozott meg számunkra.

Csank János

Bevallom, nem voltam különösebben ideges, mert már az első félidő közepétől tudtam, hogy továbbjutunk. Kicsit későn jött az egyenlítő gól, ezért necces volt a szituáció, de miután kiegyenlítettünk, halálbiztos voltam benne, hogy megszerezzük az Eb-kvalifikációt. Sokat tettünk a szerencséért, de megérdemeltük, úgyhogy minden oké.

Gellei Imre

A sorozat első mérkőzésétől, az első pillanattól kezdve izgalmakkal telve, de nagyon elszántan szurkoltam a magyar válogatottnak a családommal együtt. A nemzeti csapat tagjai arról tettek tanúbizonyságot, hogy igazi közösséget alkotnak. Ezt bizonyítja, hogy a korábban többek között Bulgáriában kimagasló teljesítményt nyújtó Gulácsi Péter hibája után – hatalmas akaraterővel – megfordítottuk a meccset, s a jelenlegi MLSZ-vezetés égisze alatt már másodszor jutunk ki az Európa-bajnokságra, ami azért is történelmi siker, mert kétszer egymás után ez még soha sem sikerült. Marco Rossi ragyogó közösséget hozott létre, akár a stábtagokat, akár a játékosokat nézzük, akik igazi karakterek, hiszen a nagy tét nem összenyomja, sokkal inkább inspirálja őket.

További vélemények: NSO, Origo