Futsal csapatunk TV-s meccsen lép pályára ma este.

Férfi futsal, NBI, alapszakasz, 10. forduló
Szombathely, 19.15: Haladás VSE – Ferencváros
TV: M4 Sport+

A vendéglátók igen jó helyzetből várhatják a második kör kezdetét, hiszen egy döntetlent leszámítva, összes meccsüket megnyerték, így nem meglepő, hogy az élen fordultak. Ezt a remek sorozatot szeretnék folytatni és megőrizni hibátlan hazai mérlegüket Vas Ádámék. Erre minden esélyük megvan, hiszen remek formában vannak, amit a hét eleji válogatott mérkőzésen is bizonyítottak. Mind Dávid Richárd, mind Dróth Zoltán is betalált az ukránok kapujába. A kulcs talán utóbbi kikapcsolása lehet a fővárosiak számára, hiszen a népligeti találkozón is ő okozta a legtöbb fejtörést a bajnoki rajton. A Fradi nem tudott mit kezdeni a Hali gólfelelősével, és ha most sem sikerül a semlegesítése, akkor nehéz percekre számíthatnak.

Pedig a Ferencváros is felszállóágban van. Elmúlt két meccsén mindössze két gólt kaptak. Minimális vereséget szenvedtek a Berettyóújfalutól (1-2), majd legutóbb megszerezték első győzelmüket a Nyírgyulaj ellenében, ahol még gólt sem kaptak. Ez a siker önbizalmat és hitet adhat nekik, hogy jobb csapat annál, mint hogy sereghajtóként álljanak. Persze a Haladás vendégeként sokkal nehezebb dolguk lesz, de amiben bizakodhatnak, hogy Feketén kívül felépült minden sérültjük, így szinte a legerősebb kerettel vághatnak neki a szombathelyi túrának. A nagy kérdés, hogy a javuló védekezésük mellett, a támadásban mire lesznek képesek, a bajnokság legkevesebb gólt kapó védelme ellen. Alaszticsék mindössze 12 gólt kaptak, nem sokkal több, mint egy gól meccsenként, ami kiemelkedőnek mondható.

Érdekesség, hogy a Fradi egyetlen sikere az ellen a Nyírgyulaj ellen van, akit egyedüliként nem tudott legyőzni a Haladás. Ezek ismeretében mondhatnánk, hogy a fővárosiak az esélyesek, de természetesen nem így van. A Szombathely a favorit, és nagy meglepetés lenne, ha Hajmásiék most hibáznának először hazai környezetben.

Machalek Attila

Talán az eddigi legnehezebb meccsünk következik, hiszen a listavezető otthonába látogatunk. Az elmúlt két meccsen már egész jó teljesítményt nyújtottunk, de most kiderül, hogy igazából hol tartunk, igazi erőfelmérő lesz. Szeretnénk egy kiélezett meccset játszani, amiben benne lehet a bravúr is. Szerencsére szinte mindenki felépült, így bizakodóak lehetünk.

Rábold Richárd

Tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, de mindent megteszünk azért, hogy megszorítsuk vagy akár megverjük a Haladást. Egyre jobban kezd összeállni újra a csapat és az előző fordulóban már nyerni is sikerült, és remélem ez a lendület továbbra is meglesz. Végig az egész meccsen keményen és koncentráltan kell futsaloznunk, ahogy a Mezei-Vill és a Nyírgyulaj ellen is, ahhoz hogy jó eredményt tudjunk elérni. A bajnokesélyes csapat ellen sikerült felkészülnünk, láttuk, hogy hol sebezhetőek, és hátha azt sikerül kihasználnunk.

Futsal Hungary