A Fradi mestere a tegnapi lengyel-ukrán találkozó előtt nyilatkozott egy helyi internetes lapnak, a Wirtualna Polskának.

Nem pletyka, valóban tárgyaltam a Legiával, mielőtt 2018 nyarán a Ferencváros edzője lettem. Egyszerűen nem állapodtunk meg. A Bajnokok Ligájába jutásnak nincs varázsreceptje és nem fogok nagy neveket felsorolni a csapatunkból, mert nincsenek ilyenek. A válaszom klasszikus, mert igaz: kemény munka, egységes csapat, óvatos védelem és határozott támadójáték. Ez a szezon, mint ismert, szokatlan volt a selejtezők rendje szempontjából, hisz az első három kör egy meccsen dőlt el. De végül sikerült, ami mutatja, hogy folyamatosan fejlődünk: hiszen tavaly a Ferencváros az Európa Ligába jutott.

Mindhárom lengyel bajnokságból érkezett játékos segít minket, hasznos. Lasa Dvali hosszú ideig volt sérült, Adnan Kovacevic nincs velünk régóta, Lovrencsics Gergő pedig egy híres focista Magyarországon. Jó, hogy velünk van, mert kellenek magyarok a csapatba. Nem könnyű itt tartani a legjobb magyarokat, mert hamar külföldre távoznak.

Figyeljük a lengyel bajnokságot, mert véleményem szerint ott találni olyan játékosokat, akiket megéri elhozni a Ferencvárosba. Az előbb említett három focista erre példa. Ugyanakkor nehéz szereznünk fiatal lengyel tehetségeket, mert hamar magukhoz vonzzák őket a nagyobb klubok jobb bajnokságokból. Akárcsak a fiatal magyarokat.

– Szergej Rebrov