Rajtuk kívül Blazic és Kovacevic is kerettag hazájuk válogatottjában, Tokmac viszont nem. Dibusz Dénes, Botka Endre, Lovrencsics Gergő és Sigér Dávid készülhet az Izland elleni pótselejtezőre és a Nemzetek Ligája meccsekre.

A teljes keret az alábbi videón látható vagy az MLSZ weboldalán olvasható:

Marco Rossi

Három olyan mérkőzés áll előttünk, amelyek óriási hatással lesznek a válogatott jövőjére. A legfontosabb természetesen az első mérkőzés Izland ellen, hiszen ha azt megnyerjük, akkor résztvevői leszünk a jövő évi Európa-bajnokságnak, melynek Budapest is házigazdája. Ugyanakkor a két Nemzetek Ligája-mérkőzés is nagyon fontos, mivel a csoportban elért eredményeink határozzák meg, hogy a következő kiírásban hova kerülünk, kikkel sorsolhatnak össze bennünket. A célunk természetesen mindhárom mérkőzésen a győzelem megszerzése, de a legfontosabb, hogy a csapat mindent kiadjon magából, és felvegye a versenyt a riválisokkal, köztük olyan ellenféllel szemben is, mint a Nemzetek Ligájában az A-ligában szereplő Izland. A szeptemberi és októberi meccseken a mutatott játék és a hozzáállás területén is pozitív tapasztaltokkal gazdagodtunk, ez reménykeltő a novemberi mérkőzések előtt. Hiszem, hogy csakis a megfelelő hozzáállással tudunk eredményeket elérni.

Huszonhét fős a keretünk, hiszen ezúttal ismét három mérkőzést játszunk hat nap alatt, amiről az októberi tapasztalataink alapján pontosan tudjuk, mekkora megterhelést jelent. A keret összeállításánál az volt a célunk, hogy azok kapjanak ismét lehetőséget, akik az októberi mérkőzéseken bizonyítottak, hiszen mindannyian megérdemlik az újabb lehetőséget. Ahol plusz játékosokra volt szükségünk, ott is ismerős arcok mellett tettük le a voksunkat, hiszen fontos, hogy ne most kísérletezzünk új játékosokkal, mivel nagy céljaink és nehéz feladataink vannak. A felépült játékosok visszakerültek a keretbe, illetve Kleinheisler és Gyurcsó is újra velünk lesznek.