Kiélezett a Fradi és a Dinamo Kijev edzőjének csatája.

Alaposan kiismerhette egymást Szergej Rebrov és Mircea Lucescu, amikor Ukrajnában korábbi mesterünk a Dinamo Kijevet, míg a román edző a Sahtar Donyecket irányította. Ezért is volt érthetetlen tegnap Lucescu arrogáns megjegyzése, amivel visszautasította, hogy kettejük párviadaláról beszéljen.

Az első meccsükön rögtön meglepetés született, hiszen a ’14-es ukrán kupadöntőn meglepetésre az akkor beugró edző Rebrov csapata 2:1-re verte a fénykorát élő Sahtart. A következő szezonban megtörtén a trónfosztás és ekkor a bajnokságban is a Rebrov vezette Dinamo volt a jobb, hazai pályán 1:0-ra nyert Rebrov csapata, míg a visszavágón gólnélküli döntetlen született. 2014-hez hasonlóan ebben az évben is a két tréner csapata nézett egymással farkasszemet a kupadöntőn, ahol újra mostani mesterünk örülhetett, hiszen büntetőkkel megnyerték a kupát.

Ezzel azonban Ukrajnában vége is szakadt Rebrov sikereinek Lucescu ellen, hiszen a 2015-16-os szezon mindkét rangadóját a mogorva román mester csapata nyerte. Tehát eddig a kupában Rebrov, a bajnokságban Lucescu bizonyult eddig eredményesebbnek. Hozzátartozik a teljes képhez, hogy az ott is kisebb jelentőségű szuperkupában is megmérkőztek, ahol mindkétszer Lucescu örülhetett. Most egy negyedik és messze a legrangosabb kiírás vár a két mesterre, hiszen a Bjanokok Ligájában még nem találkoztak. Reméljük ma este újra Rebrov mosolyoghat.