Szergej Rebrov felfedezője azt is elmondta, szerinte hogyan nyerhetünk a Dinamo ellen.

Mi volt az első reakciója, amikor megtudta, hogy a Dinamo és a Fradi egy csoportba került a Bajnokok Ligája főtábláján?
Ezt nyilván a sors akarta így. Szergej Rebrovval korábban rendszeresen beszéltem, amióta a Fradi vezetőedzője lett, ez megszűnt, nyilván nincs túl sok ideje rám. Legutóbb nyáron találkoztunk, az ukrán futball egyik legendája, Vlagyimir Troskin temetésén. Drukkolok Rebrovnak, de nem tudom, szabad-e őt kritizálni?

Ha valakitől, öntől biztosan elfogadja.
Nagyon tetszett a Ferencváros Barcelona elleni teljesítménye, de Szergej egy hibát elkövetett. Amikor Pique-t kiállították, és 3-1-re módosult az állás, nem lett volna szabad ennyire kinyílni és nekirontani a falnak, azaz a katalánoknak. Hiszen a Barcelona – még tíz emberrel is – sokkal jobb és rutinosabb együttes annál, hogy egy ilyen lehetőséget ne használjon ki könyörtelenül.

Adjon tanácsot egykori játékosának, Szergej Rebrovnak, miként győzheti le a Ferencváros a Dinamo Kijevet?
Ha nem hibáznak nagyot, biztos, hogy nem kapnak ki. Mint utaltam rá, a Dinamo játéka elég statikus, a védelme meglepően bizonytalan és a középpályás játékuk sem tetszik. Biztos, hogy Budapesten is mélyen behúzódnak majd a kapujuk elé, és abból próbálnak majd kontrázni. Szerintem egyértelműen döntetlenre játszanak majd, mert a Juventus elleni hazai vereség után tökéletesen elégedettek lesznek az egy ponttal. De még egyszer hangsúlyozom, a Fradi hátul egyetlen hibát sem követhet el, mert azt könyörtelenül kihasználják. Amiben a magyar bajnok feltétlenül jobb lehet, ha veszélyes szabadrúgásokkal és jól elvégzett szögletekkel zavarba hozzák a kijeviek gyakran bizonytalankodó hátsó alakzatát.

Mit vár a Ferencváros – Dinamo Kijev összecsapástól?
Leírja, amit üzenek Szergejnek?

Persze.
Nem győzöm hangsúlyozni, ne rontsatok neki a Dinamónak, rúgjatok sok szabadrúgást és szögletet, mert a kijevi védelem összevissza rugdossa a labdát, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb úgyis hibáznak majd. Türelem, türelem és akkor meglesz az első győzelem. Őszintén szurkolok a Fradinak és Rebrovnak, akit fel is hívok majd a meccs után. Szeretnék gratulálni neki. S biztos vagyok benne, hogy ez a diadal az én nyavalyámra is jó hatással lesz majd. Kicsit izgulok, de remélem, hamarosan újra teljesen egészséges leszek.

Teljes interjú, amiben a Dinamo Kijev játékáról is véleményt mond: Origo