Korábbi bajnok és kupagyőztes lengyel játékosunk szerint, aki ma a Lechia Gdansk alapembere, a bizalomnak fontos szerepe volt ebben a sikerben.

A Ferencvárosban minden a lehető legjobban volt megszervezve. Amíg ott játszottam, bajnokságot, kupát nyertünk, ami nagy boldogság volt, de az elvárás a nemzetközi kupa volt. Ez háromszor sem sikerült. Most nagyon örülök, hogy bejutottak. Nem véletlenül kerültek a BL-be. A Celticet, a Dinamót verték menet közben – ezek nagyon jó csapatok. Ez egy hosszú távú projekt volt és igazi siker.

Doll személye fontos volt abban, hogy odaigazoltam. Az év embere volt Németországban. Nagyszerű edző, nagyszerű ember. Fontos volt, hogy a klub elnöke bízott benne: majdnem öt évig dolgozott a Ferencvárosban. Az elnök bízott az edzőben, az edző a játékosokban. Ez a fajta stabilitás nagyon fontos a fociban. Ha érzi az ember az edző bizalmát, könnyebben megy a játék. A teljes keretet sosem váltják le a Fradinál, mindig volt néhány erősítés persze. Most, ahogy néztem a Ferencváros meccseit, még mindig öt volt csapattársam játszik ott, pedig ez már a negyedik évem a Lechia Gdanskban. A csapat magját megőrizték. Ott olyan játékosokkal játszhattam, mint Gera Zoltán és Hajnal Tamás. Izgalmas karrierjük volt a Premier Leagueben, illetve a Bundesligában. Visszatértek a Fradihoz és ott fejezték be a focit. Hajnal a klubnál maradt sportigazgatóként, Gera pedig az utánpótlás-válogatott edzője.

– Michal Nalepa