Igor mellett Sigér Dávidot és Dzurják Csöpit is kérdeztek a mai derbiről – a lila-fehérek részéről Nikola Mitrovic, Balajcza Szabolcs és Szlezák Zoltán nyilatkozott.

Igor Haratin

Nagy élménnyel gazdagodtunk, de amint hazaértünk, azonnal áthangolódtunk a derbire. Szerdán érkeztünk haza Barcelonából, a Népligetben regeneráló edzésünk volt, hogy minél frissebbek legyünk az Újpest elleni összecsapásra. Az erőnlétünkkel nem lehet gond, és bár hét közben öt egyre kikaptunk Barcelonában, ez sem szegte kedvünket. Egy ilyen mérkőzésből is rengeteget lehet tanulni, sokunkat feltöltötte az a találkozó, hiszen gyerekkori álmunk vált valóra. A derbi mindig különleges, ezt már én is jól tudom, hiszen a szombati lesz a hatodik Újpest elleni mérkőzésem. Örülök, hogy ismét részese lehetek ennek az összecsapásnak. Ilyenkor apróságok döntenek. Az önbizalmunk a helyén van, mindenre felkészültünk, pontosan tudjuk, mire számíthatunk az Újpesttől.

Sigér Dávid

Figyelünk a megfelelő regenerációra. Szerencsére nem tizenegy játékos alkotja a keretünket, tudunk változtatni, ha szükséges.

Dzurják József

Azt mondják, a derbi mindig háromesélyes, de most a két csapat között van akkora különbség, hogy ez ne legyen igaz. A Fradi egyértelmű esélyese a találkozónak, még akkor is, ha nagy sorozatban van. Bírják erővel, ráadásul a Barcelona elleni pályára lépés is nagy lökést adhatott a játékosoknak. Legalább két góllal győz az FTC.

Nikola Mitrovic

A derbi mindig különleges, örülök, hogy ismét szerepelhetek rajta. Tíz éve ott voltam a történelmet író Újpestben, a Ferencváros hat nullás legyőzése felejthetetlen emlék marad, és bár ezúttal nem reménykedhetünk hasonló különbségű győzelemben, remélem, jól futballozunk majd a bajnok otthonában. A Fradi erős csapat, a meccs esélyese, de bármi megtörténhet. Nem szeretném elárulni, mivel akarjuk meglepni a hazaiakat. A Ferencváros szervezett együttes, egyénileg és csapatként is nehéz felvenni vele a versenyt, ugyanakkor ezekben a napokban talán jobban figyel a BL-re, mint a bajnokságra. Elég erősnek tartom a mosta ni Újpestet, hogy bármelyik magyar vetélytársával felvegye a versenyt. Ha jól futballozunk, és győztes mentalitással játszunk nem leszünk esélytelenek. Magyarország mellett Lengyelországban, Cipruson, és Szerbiában is játszottam rangadókat, úgyhogy inkább azt mondanám, egészséges drukk dolgozik bennem. A Fradi mellett saját magunkat is le kell győznünk, el kell hinnünk, lehet keresnivalónk.

Balajcza Szabolcs

Szép emlékeim vannak az öt évvel ezelőtti mérkőzésről, jól ment a védés. Mi voltunk az első csapat, amely a Groupama Arénában bajnokin legyőzte az FTC-t. Azóta is elmondható, az együttesek nem nyerni járnak abba a stadionba. A szívem azt súgja, megszakad a rossz sorozat, az agyam azonban azt mondja, nem sikerül győzni. Játékban nagy különbség van a két együttes között. Látjuk, hova jutott a Fradi, a BL főtábláján szerepel. Persze bízom benne, hogy meglepetést tudunk okozni, a döntetlen szerintem már jó eredmény lenne.

Szlezák Zoltán

A Ferencváros nem érdemtelenül nyerte meg a legutóbbi két bajnokságot, kedden láthattuk, a nemzetközi porondon is megállja a helyét, ugyanakkor a derbi végeredménye nem mindig tükrözi a valós erőviszonyokat. Ha az Újpest szervezetten és egységesen futballozik, a döntetlen összejöhet, ennél merészebb célról ebben a pillanatban nem érdemes beszélni.

Blikk, NS