Csapatkapitányunk mellett Dibusz Dénes nyilatkozott az esti meccsről.

Lovrencsics Gergő a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában elmondta, ahol eddig játszott, az volt az álma, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában szerepeljen, az pedig, hogy ezt a Ferencvárossal érte el magyar futballistaként, óriási dolog. Szerinte az ilyen mérkőzések előtt természetesen fokozottan kell készülni arra, hogy játékosként kivel kerülhet szembe a pályán.

Ez egy új impulzus. Szeretnénk hozzászokni, és ehhez az kell, hogy minden évben ott legyünk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ez lesz az első alkalom igazából mindenkinek – Zubkovot leszámítva, aki a Sahtarral már szerepelt ebben a kiírásban. A mester tudja, miről szól ez a sorozat mind játékosként, mind edzőként. Próbál minket tanácsokkal ellátni, nyugtatni. A legfontosabb, ne féljünk egyáltalán attól, hogy a Barcelonáról van szó. Nem szabad félni senkitől, ők is ugyanolyan emberek. A legjobbunkat kell nyújtani, meg kell mutatni, hogy mit tudunk játszani mind egyénileg, mind csapatszinten. Amit tudunk, azt kell kivinni a pályára és élveznünk kell minden pillanatot.

Hozzátette, kielemezték a Barcelona játékát és készen állnak a meccsre.

Kielemeztük őket tegnap. Felkészültünk belőlük, néztünk nem egy-két meccset róluk. Tudjuk azt, hogy milyen játékosok játszanak, milyen szintet képviselnek. Csapatként gondolkodunk, tudjuk azt, hogy náluk világklasszisok vannak, akik képesek akármikor eldönteni a mérkőzést. Nem szabad nekik területet hagyni, nagyon zártnak kell lennünk, illetve támadásoknál nekik ugyanúgy a védelemben vannak olyan pontok, ami sebezhető. Ezeket kell kihasználnunk és tényleg egy jó meccset játszani.

Lovrencsics úgy véli, az ilyen mérkőzések előtt természetesen fokozottan kell készülni arra, hogy játékosként kivel kerülhet szembe a pályán.

Ansu Fati és Dembélé az a két játékos, aki a legtöbbet a balszélen játssza, de Destet is oda kell venni, aki jobblábasként balhátvédet játszik, hiszen a mai futballban már nemcsak egy szélsővel kerül szembe az ember, hanem a szélső védő is támogatja a támadásokat. ilyenkor az egész baloldalt elemezzük, plusz természetesen Lionel Messit is. Jobban fel kell készülnünk, hiszen világklasszisokról beszélnünk. Hálistennek volt már szerencsém az Európa-bajnokságon is párszor “farkasszemet nézni” Cristano Ronaldóval. Illetve a belga meccsere gondolva, amely a világ egyik legerősebb csapata volt akkoriban, tele világsztárokkal. Ezek olyan tapasztalatok amiből erőt lehet meríteni egyénileg. Senkinek sem szabad megijedni attól, hogy egy Lionel Messi jön vele szembe, ennek plusz erőt kell adnia, hiszen kik, ha nem ezek a világsztárok ellen tudjuk megmutatni, hogy mit tudunk.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa elmondta, nem sok idő volt külön felkészülnie erre a találkozóra, de természetesen átvettek olyan szituációkat, amelyekkel gyakran szembekerülhet majd a mérkőzésen.

Kielemeztük őket. Próbáltunk egy picit a részletekbe belemenni, hogyan szeretnénk majd védekezni, milyen pozíciókat vesznek fel, ha letámadnak milyen módon teszik ezt és nekünk esetlegesen hol lesznek üres területeink. Szóval próbáltuk ezt átvenni inkább részletekre bontva az egészet, és bízunk benne, hogy sikeresek leszünk. Óriási siker lenne a pontszerzés és nagyon örülne neki mindeni, hihetetlen dolog lenne. De ha picit reálisabban nézem, akkor azt mondom, ha olyan szervezett játékot tudunk nyújtani, amilyet a selejtezőben vagy tavaly az Európa Ligában nyújtottunk, akkor azt gondolom, hogy tudunk egy jó meccset játszani velük és meccsben tudunk lenni velük. Az a lényeg, hogy minél tovább meccsben legyünk velük. Ne az, hogyha megszórnak minket, aztán érdekeletlen mérkőzéssé válik. Nekik is kell a teljesítőképességük határán mozogni és érezniük kell azt, hogy ez a mérkőzés nem arról szól, hogy lazán megnyerjük, hanem tényleg kelljen megküzdeniük azért, hogy otthon tartsák a három pontot.

Végül azt is elárulta, mi lehet szerinte a siker titka.

Elfogadnám azt, ha megint egyszer találnák el a kaput. Ezek a játékosok bármikor meg tudnak villanni, és adott esetben akkor is, amikor nem megy a játék. Nagyon ébernek kell lenni, nagyon oda kell figyelni mindenkinek, hogy a kulcsmomentumokat le tudjuk e azonnal reagálni és tényleg a lehető legkevesebb lehetőséghez engedjük őket. Szerintem a csapatvédekezésünk eddig is rendben volt. Bízom benne, hogy sikerült úgy felkészülnünk mentálisan arra, mi várható tőlük és meg fogjuk akadályozni őket, hogy sűrűn kerüljenek oda a kapunkhoz.

forrás: csakfoci.hu