A holland szakvezető mellett a Barcelona kapusa is nyilatkozott.

Ez egy fontos hét, de nem fontosabb, mint a többi. Jól akarunk kezdeni a Bajnokok Ligájában, meg akarjuk nyerni a meccset. Kemény találkozóra készülünk, nyugodtan kell futballoznunk, de mindenképpen győzni akarunk. Nem gondoljuk, hogy ez egy könnyű meccs lesz. Látjuk az ellenfél játékosainak fizikai adottságait, ezért nem gondolkozunk azon, hogy bárkit is pihentessünk. A szombati el Clásico most nem fontos, a keddi mérkőzéssel foglalkozunk, jelenleg az a fontos” – mondta a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője.

A holland szakember újságírói kérdésre külön kitért a Ferencvárosra.

Mindig tiszteljük az ellenfelet, mert ma már nincsenek könnyű csapatok, különösen a Bajnokok Ligájára igaz ez. A legjobb játékunkra törekszünk, mert szeretnénk megnyerni ezt a meccset. Az ellenfelet mindig alaposan kielemezzük, nem volt ez másképp most sem, ugyanúgy készülünk a Ferencváros elleni, mint minden más, bajnoki meccsünkre. Nem szeretek játékosokról külön beszélni, csapatként viszont megnehezíthetik a dolgunkat, különösen a támadóik lehetnek veszélyesek. Barcelonán mindig nagy nyomás van, hogy minden meccsét megnyerje. A mérkőzésen kívüli tényezők is hatással vannak ránk, de mi a játékosokkal foglalkozunk. Vannak fiataljaink, új játékosaink, így teljesen normális, hogy akadnak nehéz pillanatok” – utalt a Getafe elleni elveszített bajnokira a katalánok edzője.

A spanyol újságírók emlékeztették Ronald Koemant, hogy a Getafe elleni hétvégi vereség alkalmával nem volt éppen csúcsformában a csapat.

Nem vagyok csalódott, mindenki próbálja a maximumot kihozni magából, folyamatosan fejlődünk, vidámnak látom a csapatot. Most sokan szomorúak voltak a meccs után, de nincs idő keseregni, mert újabb fontos meccs jön. Mindig fontos, hogy egy vereség után nyerni tudjunk, és szeretnénk a BL-ben jól kezdeni, be akarjuk gyűjteni a három pontot. Mindig azért játszunk, hogy címeket nyerjünk Spanyolországban és Európában is, de a BL-ben egyelőre lehet, hogy nem mi vagyunk a favoritok“.

Nem gondolkozunk pihentetésen, mert a szombati meccs most nem fontos, meg kell nyernünk az első meccsünket a Bajnokok Ligájában” – adta ki az utasítást Koeman.

A Nemzeti Sport kérdésére elmondta, nem beszélt a korábban a magyar válogatottat is irányító testvérével, Erwin Koemannal a Ferencvárosról és a magyar fociról. Ronald Koeman elmondta, sok minden változott, mióta testvére volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, ezért nem is tudott volna belőle túl sok érdemi információt kihúzni.

Újságírói kérdésre Ousmane Dembélére és Lionel Messire is kitért az 57 éves edző. A francia támadóval kapcsolatban elmondta, a Getafe ellen valóban sokszor hibázott, sok labdát eladott, de neki ilyen a stílusa, sokat kockáztat. Az argentin klasszisról úgy nyilatkozott, boldognak látja, és annak ellenére, hogy a jelenlegi idényben még csak egy gólt szerzett, az edzéseken is jól teljesít. Antoine Griezmann kitérve elmondta, a francia támadó jól dolgozik, de – akárcsak a többi játékos – jobb teljesítményt is nyújthatna. Koeman azt is elmondta, elképzelhető, hogy Ansu Fati és Pedri is a kezdőben kap helyet, mivel nála nem az életkor, hanem a teljesítmény számít.

Ronald Koeman előtt Neto, a katalánok kapusa beszélt a várakozásairól.

Holnap jó eredményt szeretnénk elérni, ennyi az egész. Tudjuk, hogy fontos, hogy otthon jól szerepeljünk, ezért dolgozunk. Nem szeretnék az el Clásicóról beszélni, mivel holnap Bajnokok Ligája-mérkőzésünk van, és egyelőre csak azzal foglalkozunk” – mondta Neto, a Barcelona második számú kapusa, aki újságírói kérdésre azt is elárulta, nem foglalkozik azzal, hogy sérült kollégája, Marc-André ter Stegen mikor térhet vissza, az a célja, hogy keményen dolgozzon, és ezzel meggyőzze a vezetőedzőt.

A brazil kapust a Getafe elleni bajnokiról, valamint a Ferencvárosról is kérdezték.

Senki sem szeret veszíteni, így természetesen én sem. Lapoznunk kell, és a keddi mérkőzésre kell koncentrálnunk. Tisztelnünk kell az ellenfelünket, és a legjobbunkat kell nyújtanunk. Tudom, hogy a Ferencváros erős ellenfelek ellen jutott tovább a selejtezőben” – zárta mondandóját Neto.

forrás: nso.hu, origo.hu