Futsal csapatunk hétközben a Magyar Kupában gyűjthetett önbizalmat. A fiúk a Pázmándfalu KSE vendégei voltak, 14-1-re nyertek és jutottak tovább – a meccsről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Férfi futsal, NBI, alapszakasz, 7. forduló
Elek Gyula Aréna, 20.00: Ferencváros – MVFC Berettyóújfalu
Jegy: 500 Ft
TV: M4 Sport+

A párharcot jellemezhetnénk Dávid és Góliát összecsapásának, hiszen a Fradi jelenleg utolsó helyen áll nyeretlenül, míg a Berettyóújfalu az alapszakasz győzelemért küzd.

A zöld-fehérekre a legjobb indulattal sem lehet mondani, hogy mostanában a szerencse kegyeltjei lennének. Nem elég, hogy nem megy a csapatnak, sérülések és betegségek is sújtják. A legutóbbi játéknapon a Dunaferr otthonában kaptak ki, de a három ponton kívül több játékosukat is elveszítették. Fekete a bemelegítés alatt, míg Bognár a találkozó elején sérült meg. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Rábold és Sámson játéka is kérdéses sérülés miatt, míg Öreglaki beteg, kijelenthetjük, hogy nincsenek könnyű helyzetben Tóth Gyuláék. Ami a Berettyóújfalut illeti, az elmúlt két fordulóban megtalálták Ráblék a góllövő cipőjüket, és két meccs alatt 15 gólt szereztek, így jó formában érezhetik magukat. Ha ezt a jó helyzetkihasználást folytatják, nehéz percek várnak a Fradira. A vendégeknél Kártikon kívül mindenki bevethető, így szinte a legjobb kerettel vághatnak neki a fővárosi túrának.

A találkozónak akad egy érdekes pikantériája. Először fordul elő, hogy a Horváth ikrek nem egymás oldalán, hanem egymás ellen készülnek. Pályafutásuk során eddig mindig egy csapatnak játszottak, de nyáron míg Norbert a Mezeibe igazolt, addig Szabolcs a Ferencvárost választotta a csömöri szezon után. A találkozóról és a különleges párharcól kérdeztük a két játékost.

Horváth Szabolcs

Ez egy igen különleges este lesz számunkra, hiszen először játszunk egymás ellen tétmérkőzésen. Erre a meccsre édesanyánk és a kishúgunk is kilátogat, ami külön örömmel tölt el minket. Személy szerint várom a párharcokat Norbi ellen, csak arra kell vigyáznom, hogy ne engedjem felgyorsulni, mert akkor igen nehéz utolérni. Maga a mérkőzés talán számunkra nem is jöhetne rosszabbkor, mert egy nagyon erős kerettel rendelkező Berettyóújfalut látunk vendégül, miközben nálunk folytatódtak a sérülés és betegség hullámok. Bízom benne, hogy mindenki jó teljesítményt fog nyújtani és megtudjuk nehezíteni a tavalyi bajnok dolgát.

Bővebben: Futsal Hungary

A Dunaferr elleni bajnoki bővebb összefoglalója az MLSZTV anyagában: