Labdarúgó csapatunk sportmenedzserével beszélgettek a bajnokságról és a Bajnokok Ligájáról is.

A pénteki, kisvárdai bajnoki előtérbe helyezése a BL-csoportkörrel és a Barcával szemben azért némi magyarázatra szorul.
A magyar klubfutball alacsony UEFA-együtthatója miatt 2021-től már csak az OTP Bank Liga győztesének lesz sansza a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga csoportkörébe jutni. A többieknek marad az új, harmadik számú sorozat, a European Conference League (Európai Konferencia Liga). Így idén az OTP Bank Ligában még nagyobb tétért zajlik a versenyfutás.

Foglalkoztak már a gondolattal, hogyan döntenek, ha télen bejelentkeznek a legjobbakért, mondjuk a BL szintjén is gyorsnak és gólerősnek bizonyuló Tokmacért, a folyamatosan 90 százalék fölötti pontossággal passzoló Haratinért, vagy a már korábban is olasz topcsapattal hírbe hozott Zubkovért?
Ez a labdarúgás rendje. Ha úgy tetszik a munkánk gyümölcse, ha egy-egy, a Fradiban fejlődő játékosért van kereslet. Ugyanakkor tudni kell, a transzferek estében minden mozaiknak a helyére kell illeszkednie, fontos, hogy minden szereplőnek kielégítő legyen az üzlet. Ha lesz megkeresés, leülünk és meghozzuk a döntést, és ha szükséges pótoljuk a játékost.

A szurkolók, szakértők egy része rendre kritikaként fogalmazza meg, hogy kevés magyar jut szóhoz. Rebrov eközben azt mondja, őt nem érdekli, magyar vagy külföldi a játékosa, csak a teljesítmény számít. Kijelenthető, hogy kevés hazai labdarúgó tudásszintje, akarati tényezője elegendő ahhoz, amit Rebrov megkövetel, ami a stabil BL-, EL-csoportkörös szerepléshez kell?
Valóban a teljesítmény a döntő, nem a nemzetiség. De higgye el, folyamatosan szem előtt tartjuk a a magyar játékosokat is, figyeljük ki az, aki segíteni tud a Fradinak. Időről időre szerettünk volna magyar játékost igazolni, de a klubjukkal nem tudtunk megegyezni, mert nem reális árat kértek értük. Ilyenkor tovább kell lépni, mert a csapatnak a minőségre van szüksége, nem magyar-légiós kérdésre.

Botka Endre az üdítő kivételek egyike. Nem számított stabil kezdőnek, de amikor Rebrov Lovrencsics Gergő sérülése után csapatba jelölte, kiemelkedően játszott. Mivel érik el, hogy a cseresorban is fejlődjön, motivált maradjon a labdarúgó?
Nem tizenegy játékos alkotja a keretet. Szükség van a konkurenciaharcra, hogy a játékosok jobb teljesítményre sarkallják egymást. Ez az egyik kulcsa, hogy az elmúlt két évben sikereket értünk el. Botka Endre ennek valóban jó példája, de a Civic-Heister páros is, vagy a Sigér-Laidouni kettős is az. Óriási a harc a kezdő tizenegybe kerülésért, de ez elengedhetetlenül szükséges az egyén és a csapat fejlődéséhez is.

Teljes interjú további érdekességekkel: Rangadó