Labdarúgó csapatunk korábbi játékosa arról is beszélt, hogyan erősítené tovább a Fradit.

Ezt az őszt varázsossá tették Lovrencsicsék – nyilatkozta a Borsnak az 1978 má­jusában a Liverpool ellen az FC Bruges színeiben labdarúgó BEK-döntőt játszó egykori Fradi-ász, Kű Lajos.

Glasgowban rengeteg magyar él, büszkék voltak arra, hogy a nagy hírű skót Celticet kiütötte a mi bajnokunk a BL-ből. Ugyanígy ausztrál földön, Sydneyben és Melbourneben is éltette a mieinket ezer és ezer távolban élő hazánk fia.

Nem vitás, a világ két legjobb futballcsapatát, az FC Barcelonát és a Juventust sorsolták Nyonban a zöld-fehérek mellé, állapítja meg Kű, aki tudja: a G-csoport negyedik indulója, az ukrán Dinamo Kijev sem lebecsülendő tu­dású ellenfél. Igaz, mivel az Üllői útiak mestere, Szergej Rebrov ukrán, ráadásul dolgozott a Dinamónál is, ezért ellenük alkalmasint kitalál valami meglepőt.

Bármit tesz a folytatásban a Fradi, eddigi bámulatos teljesítménye előtt kalapot emelek! Hogy aztán hány ponttal fejezzük be a küzdelmeket, ez a jövő zenéje, de ha a két kiemelkedő tudású együttes ellen sikerül pontot szerezni, az elismerésre méltó fegyvertény lenne.

A 72 éves Lajos mindössze annyi megjegyzést enged meg magának, hogy a zöld-fehér szakvezetés több magyar labdarúgót építhetne be a Fradiba.

Azzal Rebrov segítene a magyar válogatottnak is – indokol.

Megjegyzi: elvárható lenne egy olyan befejező támadó megvétele, aki a Franck Boli, Tokmac Nguen kettősnél gyakrabban tűnik fel a riválisok kapuja előtt. A középpályán ugyan Sigér Dávidék jól tették a dolgukat

Dávid a Celtic ellen akkora gólt lőtt, hogy arról brit földön máig borzongva beszélnek a drukkerek, viszont egy irányító-osztogató egyéniség hiányzik e csapatrészből. S még nincs vége, hiszen a védelem tengelyébe is vásárolhatnának egy kész játékost, ugyanis a 3. selejtezőkörben a norvég Molde elleni idegenbeli találkozó második félidejében kapkodás ütötte fel fejét a hátsó alakzatok játékában. Persze nem egy Franz Be­cken­bauerre gondolok, hanem rá emlékeztető típusú bekkre – jegyzi meg Kű. Mindenesetre Európa legjobb 32 együttese közé eljutni példás bravúr, bár Lajos most azért mérgelődik, mert a koronavírus miatt csúszik közkedvelt, neve fémjelezte sportrendezvények lebonyolítása.