Lovrencsics Gergő elmondta, hogy most az elsődleges feladat a Kisvárda elleni bajnoki.

Mozgalmas hetek várnak a Ferencváros labdarúgóira, miután véget érnek a Nemzetek Ligája októberi csoportmérkőzései. A zöld-fehérek pénteken a Kisvárda, négy nappal később a Barcelona otthonába látogatnak, és november 8-ig megmérkőznek még az Újpesttel, a Dinamo Kijevvel, a Mol Fehérvárral, a Juventusszal és a Mezőkövesddel. A keret egyelőre nem teljes létszámban készül, mivel többen a nemzeti együtteseket segítik, de a Budapesten maradók sem lazsálnak.

Igyekszünk a válogatott mérkőzések alatt a szünetet a lehető legjobban kihasználni – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Lovrencsics Gergő, aki akár az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő válogatott tagja is lehetne, de a kerethirdetés idején sérüléssel bajlódott. – A szövetségi kapitány felhívott a kerethirdetés előtt, és elmondta, mivel épphogy visszatértem a pályára, ezúttal nem számol velem. Számítottam a döntésére, teljesen megértem, különösen ha azt az oldalát nézem, hogy így két hetet a Ferencvárossal készülhetek, és visszajuthatok arra a fizikai szintre, ami ahhoz kell, hogy bírjam a ránk váró három-négy naponkénti meccs­ritmust. Most már teljesen egészséges vagyok. Ha így marad, és jól megy a játék októberben, remélhetőleg novemberben már a válogatottat is segíthetem.

Figyelembe véve, hogy a Ferencváros legutóbb huszonöt éve játszott olyan rangos mérkőzést, mint amilyen jövő hét kedden 21 órától a Camp Nouban vár rá, nem lenne meglepő, ha a klub már most a barcelonai utazás lázában égne. Lovrencsics Gergő ugyanakkor kiemelte, hogy szó sincs ilyesmiről, a csapat minden idegszálával a pénteki bajnoki találkozóra készül.

Szerhij Rebrov megköveteli tőlünk, hogy száz százalékig a következő összecsapásra összpontosítsunk. Mindegy, hogy egy hét múlva Barcelonába lépünk pályára, ameddig a Kisvárda elleni mérkőzést nem fújták le, az az elsődleges. Ez azért is fontos, mert ahhoz, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában indulhassunk, és minél jobb esélyünk legyen eljutni valamelyik kupában a csoportkörbe, meg kell védeni a bajnoki címünket. Minden szinten ugyanolyan jól kell teljesítenünk, és kizárólag a győzelem az elfogadható. Természetesen a Bajnokok Ligája kicsit más ebből a szemszögből, de ott sem feltartott kézzel lépünk pályára.

Ahogy Hajnal Tamás sportmenedzser múlt héten a fradi.hu-nak elmondta, a klub nem hívta vissza idő előtt a magyar válogatott keretéből a futballistáit. Ez azt jelenti, a Nemzetek Ligája szerdán lezáruló küzdelmei, különösen az Oroszország–Magyarország találkozó is hatással lehet a csapat pénteki keretére. A csütörtökön hazatérő Botka Endre, Dibusz Dénes és Sigér Dávid a fokozott meccsterhelés és a koronavírus-veszély miatt jó eséllyel nem játszhat a Kisvárda ellen.

Mindegy, milyen összeállításban lépünk pályára, nyernünk kell – jelentette ki Lovrencsics Gergő. – Két éve bizonyítjuk, kemény edzésmunkával milyen sikereket lehet elérni. Mindenki játszani szeretne és a legjobbját nyújtani, ezért kizárólag azzal lennék elégedett, ha győzelemmel hangolnánk a Barcelonára.