Rokót kérdezték a BL-be jutás után.

Sokan azt gondolták, hogy a visszavágó könnyebb lesz, különösen mert természetes, nem mesterséges gyepen játszottunk, mint korábban Norvégiában. De a tét és a nyomás egyértelműen nagy volt, senki nem akart hibázni, keveset kockáztattunk. A vége felé a Molde helyezett ránk némi nyomást, de megérdemelten jutottunk a Bajnokok Ligájába.

A csapat legfiatalabb tagjai közé tartozom és még a beilleszkedési időszakban vagyok, de most biztosan egyre több játékpercet kapok majd a bajnokságban. Remélem néhány percet a BL-ben is kapok, persze csak ha megfelelően teljesítek a bajnokságban.

Volt egy kis ünneplés az öltözőben, semmi komoly. De többezer szurkoló volt a stadion előtt, akik talán kivetítőn nézték a meccset, nem tudom pontosan. De láthattuk, hogy milyen boldog mindenki, mennyire várta már mindenki ezt a sikert. Egy komoly teher hullott most le a csapat válláról.

Ilyen a foci, tavaly nem jött össze, de idén kiütötte a Ferencváros a Dinamót, talán némi szerencsével. Ki tudja, talán jövőre lesz egy harmadik meccs, ahol a Dinamo bizonyíthat. Mindenesetre a Ferencváros megérdemelte a BL-t, a klub rengeteget fektetett a keretbe és az infrastruktúrába, ez most megtérült.

Nem tudom, hogy igazolunk-e még, ezt a klubmenedzsment tudja. Nem tudom, mik a terveik. De a legfontosabb, hogy ez a csapat elérte, amit annyira vártunk, a Ferencváros továbbjutott, sokszor az esélyekkel szemben és hisszük, hogy még több örömöt tudunk szerezni a szurkolóinknak.

– Roko Baturina