A norvég lapok szurkolóink dicsérete mellett úgy vélik, a Molde közel állt a továbbjutáshoz.

Egy cipőtalpnyi hiányzott” – vélekedett a Molde kiesésével kapcsolatban az Aftenposten, amely kiemeli, hogy a norvég együttesnek idegenben is megvoltak a lehetőségei, ám Dibusz Dénes kifogott rajta, így az alakulatnak maradt az Európa Liga csoportköre.

A portál idézi Eirik Hestadot, aki nagy helyzetet hagyott ki: a 25 éves támadó úgy véli, a párharc két mérkőzésén egyértelműen a Molde játszott jobban.

El vagyunk keseredve. Életünk esélyét szalasztottuk el, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. A játékunkra nem lehet panasz, de kicsit talán sokáig tiszteltük az ellenfelet, és így nem sikerült eleget tennünk a továbbjutáshoz. A labdarúgás ilyen, apró különbségek döntenek. Úgy gondolom, a két meccsen összességében mi voltunk a jobbak.

Hestad hozzátette, hogy a kihagyott helyzete minden bizonnyal örökre kísérteni fogja.

Az Aftenposten kitér a ferencvárosi szurkolókra is, akik a Groupama Aréna elől segítették a magyar csapatot.

Lenyűgözőek voltak. Remek hangulatot varázsoltak, nem is lehetett látni őket, mégis nagy segítséget nyújtottak a hazaiaknak.

Nem tudom megérteni, hogyan hagyhatták ki az összes lehetőséget. Háromszor is centiken múlt a csoportkör – idézik a szakértőt, majd a lap megemlíti, hogy Etzaz Hussainnak, Eirik Hestadnak, Ola Brynhildsennek is hatalmas lehetősége volt arra, hogy a Molde történetének hőseivé váljanak.

Oda a BL-álmai a sokat rontó Moldénak” – ez már a Tv2 csatorna címe.

Csak egy győzelem kellett volna, ami százmilliókat ért volna a klubnak. Diadal nincs, ugyanakkor a Moldénak így is van oka az örömre.

A Tv2 a gárda edzőjét, Erling Moe-t idézi, aki szerint sokat tettek a továbbjutásért, de így is hiányzott némi plusz. Mint a portál írja, a ferencvárosi védelem többször is hanyag volt, ám a Molde képtelen volt büntetni a hibákat.

Megtörten állunk most itt. Életünk esélye volt arra, hogy a legjobbak közé kerüljünk a Bajnokok Ligájában, de túlságosan tiszteltük az ellenfelet, és nem tettünk meg mindent a továbbjutásért. Ilyen a labdarúgás, ahol ennyire kis különbségek döntenek. Jelenleg mindez borzalmas érzés, különösen az, hogy az első mérkőzésen mennyi lehetőségünk maradt ki. Úgy gondolom, hogy a két meccset együtt tekintve nem a jobb csapat jutott tovább, azok mi vagyunk” – jelentette ki a norvég TV2-nek nyilatkozó Hestad, aki azt is hozzátette, hogy élete végéig álmatlan éjszakákat okoz majd neki ez a kihagyott lehetőség.

Ez kőkemény, talán az eddigi legfájdalmasabb tapasztalatom.. Végig úgy éreztem, hogy nagyon közel álltunk a sikerhez, apróságokon múlt, hogy nem sikerült. Mérhetetlenül csalódott vagyok, hosszú éjszakán lesz. Meg kell próbálni pozitívan értékelni, hiszen mi leszünk az egyetlen norvég csapat, amely az európai porondon játszik.” – nyilatkozta Eikren, miután a Ferencváros idegenben szerzett góljainak köszönhetően búcsúztatta a norvég bajnokot, amely így az Európa Ligában folytathatja a szezon a nemzetközi színtéren.

Az elpuskázott helyzetek miatt oda a Molde BL-esélyei” – vélekedik a vg.no.

Az elmúlt évek során ez volt a második alkalom, hogy a norvég álmok Magyarországon hiúsulnak meg. A Moldénak megvoltak a helyzetei, de Tokmac Nguen és társai összetörték a BL-csoportkörről szőtt álmokat.

A portál a Tv2-höz hasonlóan kitért arra, hogy a kieséssel járó Európa Liga-csoportkör is több mint 100 millió koronát jelent a klubnak. A vg.no hozzáteszi: a kedd esti találkozó mind a két csapat számára nehéz meccs volt, az FTC-n és a Moldén is érződött a nagy nyomás és az abból fakadó idegesség, ami rá is nyomta a bélyegét a mutatott játékra.

Elképesztően nehéz most. Nagyon közel voltunk, de az utolsó kis lépés hiányzott. Hihetetlen csalódottságot érzek most, életem egyik legrosszabb élménye ez – nyilatkozta a Molde középpályása, Magnus Wolff Eikrem.

A lap hozzáteszi, Etzaz Hussain, Eirik Hestad és Ola Brynhildsen előtt is “gigantikus lehetőségek adódott”, hogy a BL-csoportkörbe juttassa a Moldét, de nem tudtak gólt szerezni. A lap felidézi az odavágó második tizenegyesét, amit egy vitatott kezezés után végezhetett el a Fradi, és ezzel 3-2 helyett 3-3-as eredménnyel utazhatott a visszavágóra a Molde, ez pedig keserű szájízet hagy a norvégokban.

Martin Busk, a Nettavisen munkatársa Hestadhoz hasonlóan úgy látta, hogy a budapesti visszavágón a Molde volt a jobb, ám a kihagyott helyzetek sokba kerültek a vendégeknek. Busk is kiemelte a ferencvárosi szurkolókat, akiknek a buzdítását a leírása szerint még a televízión keresztül is nagyon jól lehetett hallani.

A Dagbladet című lap pedig azt idézi fel, hogy Norvégiának továbbra is várni kell a Bajnokok Ligája-szereplésre. A dicsőség még mindig a trondheimi Rosenborgé, amely a 2007-08-as szezonban kétszer is legyőzte a Valenciát, valamint idegenben döntetlent játszott a Chelsea-vel, amely után menesztették a londoni csapattól Jose Mourinhót.

A Ferencváros nem mindennapi sikeréről beszámolt többet között a spanyol Marca, a holland De Telegraaf és az olasz Gazzetta is. A The Washington Times kiemeli, hogy a Fradi 25 éves várakozását feledtetett a szurkolókkal, ráadásul 11 év után első magyar csapatként szerepelhet az európai klubfutball nagyszínpadán.

A svéd Aftonbladet azt írja, hogy hiába voltak nagyobb helyzetei a norvég csapatnak, a Ferencváros lenullázta a Moldét, így 25 év után ismét ott lehet a Bajnokok Ligája csoportkörében.

forrás: csakfoci.hu, fradi.hu, nso.hu, origo.hu