Hokisaink számára is indul a bajnoki pontvadászat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 1. forduló
Debrecen, 18.30: DEAC – Ferencváros
Jegy: 1200 Ft (25 db vendégbelépő érhető el) – megvásárolható online.

A mérkőzésre vonatkozó járványügyi korlátozásokról ide kattintva olvashatsz.

A FradiMédiának a DEAC-tól érkező Sági Martin nyilatkozott:

Vezetőedzőnket, Fodor Szabolcsot is kérdezték a szezonrajt előtt:

– Hogy érzed, összességében erősödött a keret?
– Úgy érzem, igen, de ez is volt a cél. Az én és a stábom filozófiája, hogy sohasem elégszünk meg azzal, amit eddig elértünk, így sarkalljuk magunkat és a csapatunkat is folyamatos fejlődésre. A lehető legjobb tudásunkat beleadva szeretnénk idén is még előrébb lépni játékban. Természetesen az ellenőrző könyvünkbe a jegyeket majd a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján írják be, de bízom benne, hogy jó jegyeket kapunk majd – még ha a korábban említett körülmények miatt az első néhány találkozó nem is biztosan ad majd valós képet.

– Ahogy már többször említettük, nem csak egyénenként nézve, de a teljes csapat felkészülési programja is a feje tetejére állt. Mi a pontos helyzet most, egy nappal a szezonrajt előtt? Mindenki egészséges és edz?
– A pozitív tesztet produkáló játékosok egyénileg, a csapat pedig csapatszinten teljes mértékben betartotta az egészségügyi előírásokat. Ez azt jelenti, hogy a korábban pozitív tesztet produkáló játékosok a negatív tesztek után részt vettek az OSEI (Országos Sportegészségügyi Intézet – a szerk.) összes ajánlott vizsgálatán, amely tartalmazott többek között terheléses kardiológiai vizsgálatokat is. Nemrég megérkezett az utolsó érintett játékos minden eredménye is, amely alapján kijelenthetjük, szerencsére az összes játékosunk gyógyult, egészséges, és folytathatja a professzionális sporttevékenységet. Ez persze szintén nem volt egyszerű folyamat, a sportorvosok leterheltsége miatt voltak elhúzódó vizsgálatok. De még egyszer hangsúlyozom, a legfontosabb, hogy mindenki egészséges, sportolhat és teljes terhelést kaphat. Így a keret egyetlen hiányzója az Achilles-ínszakadással műtött Farkas Simon, de már ő is megkezdte a rehabilitációját Kiss Áron erőnléti edző irányításával. Az, hogy egy emberen kívül teljes a keret, jelen helyzetben a lehető legfontosabb és legjobb hír. Most jön az újabb nehéz feladat: a nagyjából három-négyféle szinten álló játékosokat egy szintre kell hozni, egy csapattá kell ismét gyúrni. Talán még soha nem fordult olyan elő, hogy szeptember végéig mindössze egyetlen mérkőzést játszottunk a holtszezonban, ez azt is jelenti, hogy az első néhány ligamérkőzés még azt a célt szolgálja, hogy mindenki visszanyerje a formáját és a meccsrutinját, többet egyelőre nem várhatunk el a csapattól.

Teljes interjú: Fradi.hu

A szurkolók is készülnek!