Dávid mellett Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő és Szergej Rebrov értékelt.

A nézők nélkül megrendezett mérkőzésen a Ferencváros már a 2. percben megszerezte a vezetést Lovrencsics Gergő találatával, akit aztán sérülés miatt a 25. percben le kellett cserélni, így öröm és bosszúság is jutott osztályrészéül már az első félidőben.

A gólomnál nagy örömet éreztem, és bár sajnáltam, hogy utána kevés időt tölthettem a pályán, most a győzelem mindennél fontosabb volt. Eleinte nyugodtan szemléltem a lelátóról a meccset, ám a második gólunk megszerzése után már a torkomban dobogott a szívem. Mindenki csúszott-mászott a sikerért, mindegyik játékosunk a maximumot hozta ki magából. A következő párharc már kétmeccses lesz, ott a taktika jobban előtérbe kerülhet” – mondta Lovrencsics Gergő a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak a lefújást követően.

Lovrencsiccsel szemben végig a pályán volt Sigér Dávid, aki úgy látta, csapata most jobban teljesített, mint korábban.

Rászolgáltunk a győzelemre, kétszer is vezetést szereztünk, és a második gólunkra már nem volt válasza a Dinamónak. Ezúttal játékban is többet mutattunk, mint korábban, sokat birtokoltuk a labdát, döntetlen állásnál átvettük a kezdeményezést, és az ellenfél csak akkor tudott nyomást helyezni ránk, amikor hátrányba került” – kezdte az M4 Sportnak Sigér Dávid, a zöld-fehérek középpályása.

Örülök, hogy látszott a fejlődés, amelyen az elmúlt tizenhárom hónapban keresztülmentünk, és a beszűrődő szurkolás is sokat segített. Egy kör választ el minket a Bajnokok Ligája csoportkörétől, ott állunk az álom kapujában, az Európa-liga-főtábláját pedig immár biztosan elértük. Kiélvezzük a pillanatot, de nem szabad átesni a ló túloldalára, ugyanilyen keményen kell készülni a folytatásra” – figyelmeztetett Sigér.

Szintén nagy része volt a győzelemben a zöld-fehérek kapusának, Dibusz Dénesnek, aki kulcsfontosságú pillanatokban mutatott be nagy védéseket, s tudni véli, minek köszönhető a zöld-fehérek sikere.

Már a második percben vezetést szereztünk, a szélről beívelt labdák után többször veszélyeztettünk, sajnos akkor még nem sikerült újabb gólt szerezni. Az előny birtokában aztán túlságosan is visszahúzódtunk, nyilván a Dinamo is nagyobb sebességre kapcsolt, és a szöglet után egyenlített. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de ismét mi találtunk a kapuba, utána pedig masszív védekezéssel megőriztük az előnyt. A siker annak köszönhető, hogy a keret nagy része már huzamosabb ideje együtt dolgozik Szerhij Rebrov vezetőedzővel, mindenki tudja, mi a feladata a csapatban” – fogalmazott Dibusz a sportcsatornának.

Kivonat: NSO