A Celtic elleni hős is a sajtótájékoztató vendége volt.

Nem úgy fogalmaznék, hogy tavaly hiányzott belőlünk valami, az ellenfél volt élesebb, főleg a gólhelyzetekben hoztak nagyon jó döntéseket. Mentünk előre hátrányban is, a közönségért, Civic kiállítása azonban megoldhatatlan feladatot jelentett. Azoknak, akik egy éve is játszottak, a tavalyi meccs plusz revansvágyat kell adjon.

Minden játékosnak felejthetetlen az olyan fontos gól, mint a tavalyi zágrábi. Most az 1-1 nem lenne elég. Előny, hogy hazai pályán játszhatunk, még ha nézők nélkül is. Nagyszerű lenne, ha ugyanúgy az előny megtartásáért kellene kihajtani magunkat, mint a Celtic ellen tettük. Mindannyian fel vagyunk rá készülve, hogy mindent beleadjunk. Nagy élmény egy olyan magasan rangsorolt csapat ellen jó eredményt elérni, mint a Celtic. De nem szabad a ló túlsó oldalára sem átesni. Ugyanarra a kemény védekezésre lehet építeni, de támadásban, amennyire lehetséges, többet kell mutatnunk.

A csapat egységessége, a szakmai utasítások pontos követése az, amivel eredményt lehet elérni. Nem elég győzni akarni, jobban kell akarni, mint az ellenfélnek. Mindenkinek ugyanannyira kell akarnia a sikert. Köszönöm, hogy megemlítetted az öcsémet [Sigi testvére, Ákos súlyos sérülést szenvedett a közelmúltban, erre kérdeztünk rá és ezúton is jobbulást kívánunk – Sherlock], remélem egy győzelemmel segíthetjük a rehabilitációját.

Sok érzelem kavarog a játékosokban, egy jó izgatottság, amivel focistaként várjuk a meccset, erre most pluszban rájön az áhított cél közelsége adta izgalom is. Élvezni kell a pillanatot, a játékot, a legnagyszerűbb játékot.

– Sigér Dávid