Futsal csapatunk idegenben folytatja a bajnokságot. A Magyar Kupában is sorsoltak, a 2. körben a harmadik vonalban szereplő Pázmándfalu együttese lát vendégül minket.

Férfi futsal, NBI, alapszakasz, 8. forduló
Kecskemét, 19.00: Kecskemét Futsal – Ferencváros

Valószínűleg nem ilyen kezdésről álmodtak a Ferencvárosnál, két forduló után nulla pont. Bár tegyük hozzá, nem volt könnyű a sorsolásuk, hiszen a Haladással kezdtek, majd Debrecenbe látogattak. Ahogy a Hali ellen, a DEAC vendégeként sem nyújtottak rossz teljesítményt a Madarász-legények, de a helyzetkihasználással ezúttal is hadilábon álltak. Egy rúgott góllal ritkán lehet futsal meccset nyerni. Amiben bízhatnak a fővárosiak, hogy visszatér Büki, akit még februárban állítottak ki és mostanra telt le az eltiltása. Az ő góljai jól jöhetnek a zöld-fehéreknek, akik ha nem szeretnének rögtön a szezon elején lépéshátrányba kerülni a riválisokkal szemben, mindenképp nyerniük kell. Erre megvan minden esélyük, még ha ellenfelük jobban is rajtolt.

A Kecskemétnek is megvolt az esélye az első fordulóban is a pont vagy a pontok szerzésére, de ott nem jó arányban használták ki a helyzeteiket. A második játéknapra ezen tudtak javítani Budaörsön, így végül magabiztos sikert arattak az Aramis otthonában, ami önbizalmat adhat a csapatnak. A kérdés, hogy a légiósokra épülő csapatnál fizikálisan hogy bírják majd a mérkőzést, mert a túl sok pályán töltött játékperc a végén a Veszprém ellen is visszaütött. A hazaiak az elmúlt években sokszor összecsaptak ellenfelükkel, de akár az NBII-ben, akár az NBI-ben találkoztak, mindannyiszor a Fradi örülhetett. Most a kecskemétiek abban bíznak, hogy ez a rossz sorozat végre megszakad, ami némi meglepetésnek számítana.

Futsal Hungary