Az EB-selejtezőre készülő magyar válogatott keretét emiatt jelentősen át kellett alakítani – a Fradi játékosai sincsenek már benne.

Egy hete hirdette ki bő keretét Markó Edina, amelybe 31 játékos került be, közülük öten a Fradiból. Pénteken újabb hírrel jelentkezett az MLSZ, amelyben jelezte, hogy több változás történt a keretben: “Több játékosra sem számíthat a női A-válogatott szövetségi kapitánya koronavírusos eset, valamint kontaktkutatás miatt a svédországi és lettországi Eb-selejtező mérkőzéseken.

Markó Edina így nyilatkozott: “A klubok mindent megtesznek az egészségvédelem érdekében, ami jelenleg a legfontosabb szempont. Szerencsére izolált esetekről van szó, nem érint teljes csapatokat. Az egyesületek is minden előírást betartanak, hogy a bajnokság menete ne kerüljön veszélybe. A válogatott keretben változtatásokat kellett végrehajtani, de mint már korábban is elmondtam, a feladatot látom ebben a helyzetben, és a rendelkezésekre álló játékosokkal a lehető legjobban igyekszünk ezt megoldani.

A keretből az MTK és a Fradi játékosai mindannyian kikerültek, az MTK közleményt is kiadott, hogy két játékosuk pozitív tesztet produkált. Női csapatunk egyelőre nem közölt semmit az ügyről, remélhetőleg csak a közelgő Bajnokok Ligája selejtezős szereplés miatti óvintézkedés történt. Már persze ha lesz BL, mert a sorsolásról sincsen hír – tavaly már nyáron megejtették a kvalifikációt, jelenleg még a beosztást sem készítette el az UEFA… A június közepén közreadott tervek szerint a selejtezőkör október 7-13 közt lesz, majd a csoportkör nélkül kieséses rendszerben jut el a sorozat a jövő májusi döntőig.