A labdarúgó csapatunkkal három nemzetközi kupadöntőben is pályára lépő Juci reméli, hogy Tokmacot nem adjuk el – korábbi kiválóságunk éppen lábadozik, de már TV-ben nézheti a meccseket.

Alighogy betöltötte 75. életévét, riasztó egészségügyi panasszal szembesült az olimpiai bajnok Juhász István.

A Fradi egykori remek fedezete érezte, amint dagad a jobb lábfeje.

Mivel hét éve a bal lábamban ugyanilyen tünetek jelentkeztek, sejtettem, hogy komolyabb lehet a baj – mondja az egykori Juci becenevű Fradi-kedvenc.

A feleségem elvitt az orvosi ügyeletre, onnan a dél-pesti kórházba vezetett az út. Napokig kezeltek, szerencsésre dr. Ruszty László főorvos úr felmérte, hogy a bokától a térdemen, később combig vezető daganat mélyvénás trombózisra utal.

A megfelelő gyógyszerezéssel az 1968-as mexikói olimpia bajnoka már javul, szorgosan szedi a vérhígítót, és odahaza vi­gyáz a mozgással, mert a fekvőkúra hasznos.

Észnél kell lennem, hiszen egy vérrög végzetes tüdőembóliát válthat ki. Emlékszem, amikor utaztunk a mexikói olimpiára, klub- és védőtársam, Páncsics Miklós is trombózissal küszködött, alaposan felpolcolták a lábát a 14 órányi repülőúton.

Juhász lábadozása napjai során természetesen fi­gyelemmel kíséri a Fradi Bajnokok Ligája-menetelését.

A kórházban a Djurgardens IF elleni meccs fejleményeiről ötpercenként tájékoztattak telefonon, aztán már a tévében láthattam a Celtic elleni idegenbeli győzelmünket.

István úgy véli, meg­felelő erőkkel erősített a nyáron a zöld-fehér szakvezetés, neki különösen a bosnyák középső védő Adnan Kovacsevics játéka tetszik.

Remekül fejel, és ha a védősor jobb oldalára beszereznek egy hozzá hasonló magas játékost, még szilárdabb lenne a hátsó alakzat. Annak is örülök, hogy Somalia visszatalált hozzánk, mert rengeteget fut. Az pedig senkinek sem újdonság, hogy a gólképes támadó, Tokmac Nguen mennyire okosan futballozik. Csak nehogy eladják, mert hozzá hasonló ravasz csatárt nehéz lenne találni.

Bors