A Paks közleménye szerint.

Ahogy azt szeptember 4-én jeleztük, első számú csapatunkat is elérte az országosan ismételten egyre erősödő koronavírus-járvány. Mint ahogy írtuk, a folyamatos PCR-tesztelések során a múlt pénteki eredmények több játékosunknál és a csapat szoros környezetében is pozitivitást mutattak. Természetesen ezen személyek a járványügyi előírásoknak maximálisan eleget téve azonnal elkülönítésre kerültek.

Az elmúlt napokban – folytatva a kétnaponta esedékes mintavételezést – a fertőzöttek száma egyre emelkedett, így klubunk – érthetően – szeretett volna a Magyar Labdarúgó Szövetség által közzétett egymeccses halasztási kérelmével élni az OTP Bank Liga negyedik fordulóját illetően, mely alkalommal szeptember 11-én este a Ferencváros otthonába vagyunk hivatalosak. Helyzetünkről a budapesti klub elöljáróit is értesítettük, illetve számukra is elküldtük a szükséges hivatalos dokumentumot kérelmünkkel kapcsolatosan. A Ferencvárosi TC ugyanakkor ma délutáni válaszlevelében nem járult hozzá a mérkőzés elhalasztásához, tehát az összecsapást a csapatunkat körülvevő víruskörülmények ellenére le kell játszanunk.

Az biztos, nem mindennapi találkozó elé nézünk, hiszen játékosaink a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek. A keretet értelemszerűen utánpótláscsapataink fiatal játékosaival kell majd feltölteni, hogy meglegyen a mérkőzésre elengedő létszámunk.

Így vagy úgy tehát, előre a talán eddigi legkülönösebb mérkőzésünkre!

forrás: paksfc.hu

Szép dolog a paksi mártírkodás, de néhány dolog kimaradt a közleményből. Pl. az, hogy úgy szerettek volna halasztást, hogy nem mondják meg, hány játékosuk fertőzött, miközben a hírek szerint elsősorban a második csapatukat érinti a betegség. Azt sem tartalmazza a közlemény, hogy a Fradi csak a válogatott szünetben tudta volna pótolni ezt a meccset, amikor akár szinte a teljes kezdőnk nélkül kellett volna kiállnia csapatunknak. Ebbe a Fradi nem mehetett bele.

A beteg paksi játékosoknak mielőbbi, teljes gyógyulást kívánunk!