A Fradi II visszatért a győztes útra – Kinemugrál beszámolója.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 7. forduló
Ferencváros II 1-0 (1-0) Dunaújváros
Gól: Katona

Szécsi – Arday, Molnár, Orosz – A. Mazzonetto (Katona, 20.), Leandro, Szabó (Ramadan, 46.), Csonka – Gera, Pócsik (Redzic, 78.), Hajdú

Bár a nagycsapat vasárnapi meccse miatt sem panaszkodhatunk, aki úgy döntött, hogy előprogramnak kimegy a tarcsi találkozójára is, még jobban járt. A minimum elvárást, hogy sikerüljön valami szebbet produkálni, mint a Dabas ellen, a csapat az 1-0-s győzelemmel teljesítette, és nem csak a gólok számában, hanem a játék képében is felülmúlták szerdai önmagukat a játékosok. Az NB3-ban közepes erősségűnek számító Dunaújváros ellen a meccs túlnyomó részében mi voltunk kontrollban, bár az első félidőben ezúttal sem lőttünk eleget kapura. Ennek ellenére a gólunkat a 27. percben szereztük, ekkor Katona kapott labdát Hajdútól, szlalomozott át 3 védőn, adta vissza azt társának, aki kapura lőtt, a keresztlécről levágódó labdát pedig közelről Katona tessékelhette be a hálóba közvetlen közelről. Katona egyébként a 20. percben váltotta Alessio Mazzonettót, akit Máté Csaba remélhetőleg csak elővigyázatosságból hozott le ennyire korán. A félidőben állt be Ramadan, és rögtön az első percekben többször is lövéssel veszélyeztetett. Később egy kisebb kavarodás után a vendégek többször is betalálhattak volna, egy próbálkozásuk a felső lécről pattant ki, egyébként számos lövésük ellenére igazán közel ezen kívül egyszer sem jártak a gólhoz. Pár centin múlt, hogy nem láthattunk aznap két hatalmas Fradi-gólt, ugyanis az egész meccsen jól mozgó Arday küldött meg egy jól helyezett lövést 17-18-ról, a labda azonban a lécről a vonalra, majd onnan kifelé pattant. Gera Zalán végigjátszotta a meccset, az ő neve mellé jegyezhetünk még fel több szép megmozdulást, megindulást a széleken. A nagy meleg hatását meglepő módon nem a játékosokon, hanem sokkal inkább a szurkolókon lehetett elsősorban érzékelni: a show-t egy szalmakalapos vendégdrukker szolgáltatta, aki egy kisebb lelátói perpatvart követően annyira megsértődött, hogy még a meccs lefújása után is a rendőrök kirendelésével fenyegetőzött. Azt, hogy ez végül meddig folytatódott, nem tudom, az viszont biztos, hogy ezzel a győzelemmel maradtunk a harmadik helyen, a válogatott szünetben pedig szeptember 5-én Szegedre utazunk, majd 9-én fogadjuk a Rákosmentét a Népligetben.

Máté Csaba

Egy rendkívül küzdelmes meccsen vagyunk túl, ahol mind a két félnek megvoltak a maga helyzetei. Szerencsére mi élni is tudtunk az egyik ilyen lehetőséggel, de ezt követően sem vettünk vissza. Nagyon döntetlen gyanús mérkőzés volt, hiszen az Újváros és mi is eltaláltuk még egyszer-egyszer a kapufát, de a srácok jelesre vizsgáztak küzdeni akarásból. Minden gratulációt megérdemelnek.

Fradi.hu