A Celtic 19-szeres válogatott középpályása, Callum McGregor is a sajtó rendelkezésére állt.

Komoly meccs lesz, már nagyon várjuk, tudjuk, hogy a maximumot kell nyújtsuk, ahhoz, hogy továbbjussunk. Délelőtt edzettünk, aztán videóztunk, így tudjuk, mi vár ránk: ahogy mondtam, mindent ki kell adnunk magunkból ahhoz, hogy továbbjussunk. Az első kör után egyre komolyabb csapatokkal találkozunk, az Európa Liga mérlegük kiváló volt tavaly. Így nem lehetséges, hogy alulbecsüljük őket és ne készüljünk fel eléggé. Jót edzettünk ma reggel és várjuk a meccset.

Mindig jó egy győzelemből érkezni egy meccsbe, pláne, ha nem kapunk gólt. Jól teljesítettünk a Dundee ellen, lőhettünk volna többet is. Nagyon fontos három pont volt, így most önbizalommal telve mehetünk bele ebbe a meccsbe. A Bajnokok Ligája mindig fontos, ‘felemeli’ a klubot, ha bejutunk, olyankor mindenki a BL-ről beszél, meg arról, milyen szépek azok az esti meccsek a Celtic Parkban. Nagyszerű sorozat, néztem a kieséses szakaszt, a minitornát. Remek volt és a csapat oda akar jutni. Mindent beleadunk, hogy odajussunk. Tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk, de hiszünk magunkban és van annyi minőség és tapasztalat a csapatban, hogy odajussunk.

A BL-döntőben két olyan csapat játszott, akikkel nem is olyan régen játszottunk (PSG 4-0 Celtic egy nyári edzőmeccsen, Bayern – Celtic 3-0 és 2-1 a BL 2017-es csoportmeccsein – ulloi129). Láttuk, hogy milyen szinten vannak, és tudjuk, mire van szükség, hogy jól szerepeljünk ellenük. Tudjuk, hogy milyen szinten vannak, milyenek a potenciális ellenfelek, és mi erre a szintre akarunk eljutni, de ehhez a selejtezőkön túl kell jutni és, mint mondtam, egész biztosan nem becsüljük alá ezt a csapatot. Tudjuk, hogy úgy érkeznek, hogy bíznak magukban, az esélyeikben. De rajtunk múlik, pozitív hozzáállással, kemény munkával érdemelhetjük ki a győzelmet.

A szurkolók hiánya nagy veszteség, mindenki ezekről az estékről, meccsekről beszél. Egész kivételes atmoszférát tudnak kialakítani, csalódás, hogy nem lesznek velünk, de nekünk úgy kell teljesíteni, mintha ott lennének.

Le kell támadnunk, agresszívan támadni, beszéltünk erről reggel, tudjuk, hogy milyen jól kell ahhoz játszanunk, hogy továbbjussunk. Három hónapig a házunkban ültünk, így élvezzük, hogy sorra jönnek a meccsek. A fociban van, mikor arról panaszkodunk, hogy túl sok a meccs, én azonban olyan vagyok, aki mindig játszana, három naponta is. Izgalmas időszak, nézek elébe.

Nehéz ugyanolyan intenzitással játszani nézők nélkül, a hangulat tudat alatt megemeli a teljesítményszintet egy kicsit, de személyes büszkeség kérdése most az, hogy a pályáról lejőve úgy érezhessük, hogy mindent beleadtunk, egyénileg és csapatként, a Celticben és a skót válogatottban egyaránt, hogy a szurkolók büszkén nézhessék a meccseinket – szerintem ez az egyetlen módja annak, hogy replikáljuk azt az érzést, amit egy teltházas stadion ad.

[Az, hogy az egymeccses kupamérlegünk jó], az természetesen segíthet. Ha minden összejön és jól teljesítünk, az remek, de nincs meg a visszavágó biztonsága, hogy ott esetleg fordíthassunk. Az előny nyilván, hogy itthon játszunk, ma jól felkészültünk, és mindenki jó hangulatban, nagy önbizalommal készül. Ha jól teljesítünk holnap este, akkor jó esélyünk van a továbbjutásra. Nyilván ők is várják a meccset, ők is bíznak magukban.

– Callum McGregor