A Celtic menedzsere jó véleménnyel van a csapatunkról, nehéz meccsre számít.

Nehéz meccs lesz, egy nagyon kemény ellenfél ellen, ezért a legnagyobb koncentrációra lesz szükség. Alaposan kielemeztük őket és tisztelnünk kell őket. El kell fogadnunk az egymeccses párharcot, de nem ez lenne a preferenciám. De most ez a feladat és persze előny, hogy otthon játszunk, még ha nem is szurkolók előtt. A legnagyobb előny az, hogy nem nekünk kellett utazni.

A legfontosabb a bajnokság számunkra, a BL a második a rangsorban. Nagyon fontos számunkra, a játékosok is szeretnének jó eredményt elérni, de a Ferencvárosnak néhány nagyon-nagyon jó eredménye volt az Európa Ligában és egy elég könnyed győzelmük a Djurgarden ellen. Nagyon kemény meccsre számítok. Picit korai még a BL ezen szakaszában ilyen szintű ellenfelet kapni, még a Djurgarden is komoly ellenfélnek számított volna. De izgatottak vagyunk, várjuk a meccset és felkészültünk legjobb tudásunk szerint.

Van néhány új játékosunk, de a csapat tele van válogatott futballistákkal és remélem a tavalyi EL-szerepléskor megérezték annak az ízét, ami várhat rájuk a nemzetközi kupában. A célunk a Bajnokok Ligája, ez a legmagasabb presztízsű sorozat, de tudjuk, hogy ezek a párharcok nagyon nehezek tudnak lenni.

Az elmúlt húsz év jó hazai formájának a kulcsa a szurkolóinktól kapott támogatás. De így is egy nagyon motivált csapatunk lesz, csak a nagyszerű szurkolóink nélkül. Ez egyértelmű veszteség, ez nem is kérdés, és alkalmazkodnunk kell a helyzethez. A Reykjavík ellen nagyon jól ment, de ez most már szint lesz.

Nem foglalkoztam az átigazolási tárgyalásokkal, csak a Dundee United elleni szombat meccsre és a holnapi találkozóra koncentráltam. Ez olyan fontos, hogy nem vonhatja el róla ilyesmi a figyelmemet. Nem reagálok nevekre, mondhatják nekem Messi vagy Ronaldo nevét, nem reagálunk spekulációkra, ez a klub álláspontja.

Rebrov ellen játszottam a Premier Leagueben és a válogatottban is, nagyon jó kettőst alkottak Sevcsenkóval. A Spursös időszaka nem sikerült talán úgy, ahogy szerette volna és amit a képességei miatt vártak volna, de egy kiváló játékos volt. Most pedig remek munkát végez a csapatával, a játékstílusukkal.

Christiet azért játszattam a szélen a Dundee ellen, mert befelé mozogva utat tud nyitni Frimpong előtt és a jobbik lábára cselezve tud lőni, amit többször be is mutatott: a gólunk is egy ilyen kísérletből született. Nagyszerű játékos, nem számít hol játszik, a 8-as, 10-es pozícióban, vagy a szélen, az biztos, hogy nagyon energikus, minőségi játékot mutat be.

Nagyon örülök a válogatott behívóknak, bízom benne, hogy a játékosaink hozzájárulnak a válogatott sikeréhez, mikor azok a meccsek jönnek. Szeptemberben Nemzetek Ligája meccsek jönnek, majd a playoff egy hónappal később, Steve [Clarke] számára fontos, hogy felépítse a csapatot a playoffra. A következő napokban átgondoljuk, hogy miképp reagálunk arra, hogy [a klubok visszatarthatják a játékosaikat a válogatottaktól, ha kockázatos helyre kéne utazniuk], de csak a holnapi meccs után.

Bolingoli ügyében a vizsgálat még tart, hamarosan döntés születhet, Edouard érzi a combját, de minden bizonnyal tudja vállalni a játékot.

Fizikailag, atletikusság, technikai képességek szerint, minőségben a Ferencváros egy egész más szint, mint a Reykjavík volt. A Djurgarden-párharcot nagyon könnyedén lehozták, ahogy már mondtam, pedig az sem volt könnyű. Az Európa Liga eredményeiket figyelve, egy idegenbeli meccset sem vesztettek, szóval tudják, hogy kell utazni. Szóval ez vár ránk, egy nehéz párharc.

– Neil Lennon