A Djurgarden edzője, Kim Bergstrand még csapata elutazása előtt beszélt a holnapi találkozóról.

Nagyon izgalmas lesz. Megpróbáltunk olyan tiszta képet alkotni a Ferencvárosról, amilyet csak tudunk, és arról is, hogy milyenek lesznek a körülmények. Megnézzük, mire képesek a játékosaink és kik azok, akik jó formában vannak. Remélhetőleg valami szórakoztató dolog lesz belőle a végére. A derbin elszenvedett vereség és az Elfsborg elleni öngól ellenére jól teljesítünk a bajnokságban az utóbbi időben. Ha elégszer nyer az ember, jó kedve lesz és élvezi a focit. Ráadásul nagyjából egészséges a társaság és a rotációnak hála jól elosztottuk a terhelést.

Egy szinttel feljebb játszunk most, a Ferencváros szerepelt az Európa Ligában, és összességében is tapasztalt Európában. Egyéni képességek terén jól állnak, így szerénynek kell lennünk, még ha tudjuk is mik a mi saját erősségeink. De picit más lesz, mert őket kevésbé ismerjük. És meleg lesz, ráadásul nézők sem lesznek. De úgy érezzük felkészültünk, és tudjuk, nekünk kell irányítani a meccset.

Annyit tudunk a Ferencvárosról, amennyit csak lehet, tekintve, hogy a bajnokságuk csak az MTK elleni 1-1-gyel kezdődött múlt pénteken. De nem sok minden változott, az edző is ugyanaz, és ha nem történik valami különleges az utolsó 24 órában, akkor elég jó elképzelésünk van arról, hogy játszanak. Persze nem annyira, mint a svéd csapatoknál, akiket kívül-belül ismerünk. Frissebbek, mert többet pihenhettek, mi viszont inkább játékban vagyunk.

Egy offenzív csapat, mely gyors focit játszik, sok sebességgel és kiválóak az egy az egy elleni szituációkban. Vannak jó dél-amerikai és afrikai játékosaik, de nekik is vannak gyengéik, mint minden csapatnak és ezekből szeretnénk építkezni. Nagyon fontos, hogy a saját passzjátékunkat játsszuk és el tudjuk dugni előlük a labdát hosszabb időszakokra, hogy ne kényszerüljünk végig csak védekezésre

– Kim Bergstrand