Új támadónkról tudhatsz meg adatokat, érdekességeket és az elmúlt szezonjáról összefoglalót is mutatunk.

Roko Baturina futballistacsaládba született húsz évvel ezelőtt, 2000-ben. Édesapja egyszeres válogatott, megfordult többek közt a Grasshoppersben is, két öccse pedig a Dinamo Zágráb utánpótlásában szerepel. A 190 centis, 80 kilós, ballábas center termete ellenére gyors, jó fejjel is. Erősségének a technikáját, a személyiségét és azt a képességét tartják, amivel el tud válni emberétől – míg fizikálisan még van hova fejlődnie a megfigyelők szerint és elég egylábas is. Testvéreivel együtt versenyszerűen tornázott, ez szerinte komolyan segítette a mozgáskoordinációjában.

Baturina a szlovén liga hatodikjához, az ASK Bravóhoz februárban érkezett, Dinamós csapattársa, Orsic tanácsára. 13 meccsen lépett pályára, ezeken 1203 percet játszott és 8 gólt, valamint két gólpasszt ért el. Érdekes, hogy ehhez mindössze 28 lövésre volt szüksége, amelyből 11 lövés talált kaput – azaz a kapusok mindössze 3 lövését tudták védeni. Jó arány az is, hogy a 8 gólhoz mindössze 4.35 xG kellett, ez remek arány. A párharcokban még van mit javulnia, átlagosan 26 párharcának 31%-a (6 fejpárbajnak 36%-a), míg 3.4 cselének 47%-a volt sikeres. A Bravóban nagyon kevés, meccsenként mindössze 7 passz jutott el hozzá.

A horvát elsőosztályban egyszer, még tavaly júliusban lépett pályára, a Slaven Belupo ellen 16 percet kapott, majd ősszel a másodosztályban szereplő Dinamo II-ben kapott lehetőséget, itt 279 perc alatt 2 gólt szerzett.

Korábban játszott a Dinamo U19-es és U23-as csapatában, valamint az U17-es és U19-es horvát válogatottban. Első felnőtt meccsét 17. születésnapja előtt az RNK Splitben játszotta, az elsőosztályban. 2015-ben, testvérével, Martinnal nagyon közel voltak ahhoz, hogy a Barcelonába igazoljanak – az egész családdal költöztek volna a katalán metropoliszba. Hogy mire jutott volna, ha ez összejön, nem tudhatjuk – mostantól nálunk bizonyíthatja, hogy nagy értékről maradtak le a gránátvörös-kékek.