A MOL FC most visszavonuló játékosa azt is elmondta, melyik Fradi játékos érdemelte volna meg helyette az évtized játékosa címet.

Miért volt ekkora különbség a mostani szezonban a Vidi és a Fradi között?
– Nagy pofon volt számunkra a korai európai kupakiesés, ennek ellenére jól kezdtük a bajnoki szezont, hiszen az első hat meccsünket megnyertük. Hosszútávon azonban sajnos nem tudtunk ebből profitálni, a Honvéd elleni mérkőzésünk már nagyon nyögvenyelősre sikeredett, utána pedig visszaálltunk a defenzív játékra, ami nem sült el jól. Nem volt meg az állandóság a csapaton belül, a védelem is rendszeresen más összeállításban játszott. A Fradinál most ezt jobban megoldották és kiegyensúlyozottabban szerepeltek a bajnokságban.

Novemberben érkezett Joan Carrillo, akivel korábban bajnokságot nyertetek. De vele sem sikerült a nagy áttörés. Miért?
– Ha már szezon közben kell edzőt váltani, az soha nem jelent jót. Ismerem őt jól, tudom mire képes, de ezúttal nem találta meg a közös hangot a csapattal, nehezebben kezelte a mostani helyzetet. Sajnos nem tudta a csapatra szabni az elképzeléseit, az első edzősége idején ránk jellemző lendületes támadójátékot most kevés meccsen tudtuk megmutatni. Közös a felelősség, ő is hibázott és a játékosok is.

A búcsúmeccsedet megrendezni sem lehetett volna jobban. Már a mérkőzés előtt tudtad, hogy te lövöd a 11-est?
– Igen, megbeszéltük, ha lesz büntető, én végzem el. Soha életemben nem lőttem 11-est, edzéseken sem gyakoroltam. Az volt a taktikám, hogy lehajtottam a fejem és eldöntöttem, hová rúgom. Bejött. A Fradinál aligha tudtak rám felkészülni, hiszen még az ifi archívumban sem találhattak olyan meccset, ahol én voltam az ítéletvégrehajtó…

2010-ben téged választottak az évtized legjobb magyar játékosának. Te kinek adtad volna a díjat?
– Egyértelműen Gera Zolinak. Engem is meglepett az eredmény, álmomban sem gondoltam volna, de a mai napig nagyon büszke vagyok rá. Ez a HLSZ szavazása volt, amiről azt kell tudni, hogy a játékosok voksoltak. Azért is tartom nagyon értékesnek ezt a győzelmet, mert olyan emberek szavaztak rám, akikkel együtt vagy egymás ellen játszottam.

forrás és teljes interjú: csakfoci.hu