A lányok és a fiúk is belevágtak a felkészülésbe.

További fotók: FTC kézilabda

Női kézilabda csapatunk túl van a felkészülés első hetén – a hétfői és keddi tesztelések után szerdán, csütörtökön és pénteken már valódi munka folyt az Elek Gyula Arénában.

Nagyon örülök, hogy elkezdtük a munkát, mindenki nagyon várta már, és a hangulat talán épp ezért is kiváló – mondta a csapatkapitány, Kovacsics Anikó. – A hétfői és a keddi tesztek rendben zajlottak, ami a legfontosabb, hogy mindenki egészséges, így szerdán nyugodtan belevághattunk az edzésekbe.

Ahogyan azt Elek Gábor vezetőedzőtől a hét közepén megtudtuk, a játékosok edzettségi állapota nem egységes, főleg az újonnan érkezőkön látszik a lemaradás, hiszen ők nem edzettek március óta, szemben a már tavaly is a Ferencvárosnál szereplőkkel, akik májusban és júniusban részt vettek jó néhány foglalkozáson.

Lesz még ennél intenzívebb hetünk, az is biztos, egyelőre az a fontos, hogy nagyjából azonos szintre kerüljön mindenki – folytatta Kovacsics. – Nekünk, akik edzhettünk májusban és júniusban, kicsit könnyebb volt a szerdai edzés, például, de a csütörtöki kondi már minket is alaposan lefárasztott. Pénteken már néhány küzdő játékot is beletett a programba Gábor, de a faultokat, vagyis a nagyobb kontaktokat, a most még veszélyesnek látszó ütközéseket kerültük.

A csapat a pénteki edzés után közös, „évnyitó” grillezéssel zárta a hetet, a hétvégét pihenővel töltheti mindenki, a jövő héten pedig hét csapatedzés szerepel a programban.

Fradi.hu