Bujdosó Bendegúz megházasodott, Szakály Benedek pedig távozott.

Tavaly élőben láttam egy ironman versenyt, és csak ámultam, hogy az úszás és a bringázás után a versenyzők még lefutottak egy maratont. Lenyűgöző volt, és akkor elterveztem, hogy egyszer én is szeretném lefutni” – kezdte a Fradi.hu-nak a 26 éves balszélső, aki nem hivatalos versenyen futotta le a maratont, hanem saját magának mérte a távot és az időt otthona, Berzence és a horvát határ között.

Kovacsicsban a tényleges elhatározás néhány hónapja, a karantén időszakban fogalmazódott meg a több mint 42 kilométeres táv teljesítésére. „Úgy voltam vele, hogy a júliusi, közös alapozás megkezdése előtt szeretném lefutni a maratont. Egyszer futottam 24 kilométert, valamint többször futottam 20 kilométer felett, tudtam, hogy a vége már úgyis csak akaratból és szívből fog menni. Ez így is történt, a 38. kilométerig nagyon jól ment, akkor azonban volt egy komoly holtpontom. Nagyon elfáradtam, zsibbadni kezdett az egész testem, úgy éreztem, elment az összes energiám. A családom kísért folyamatosan, segítettek a nehéz pillanatban, valamint bekaptam egy marék gumicukrot is, attól jobban lettem. A végén megint nagyon elfáradtam, de elmondhatatlan érzés volt, amikor ránéztem az órámra, és láttam, hogy megcsináltam. El is érzékenyültem, és nagyon sokáig ott feküdtem még az aszfalton, mindenem fájt, megmozdulni is alig tudtam.

Kovacsics tudatosan készült a maratonra, próbált minél több hasznos információt begyűjteni előtte, így például azt is, hogy a teljesítés után legalább 20 percet sétálni kell. „Miután felkeltem a földről, hazasétáltam, de az is nagyon nehezen ment, mintha újra meg kellett volna tanulnom járni. Aztán sokat ültem, este pedig nem igazán aludtam, előbb éjfélkor, majd hajnali fél kettőkor is ettem” – mondta Kovacsics, aki vasárnap délután 17.25-kor vágott neki a maratonnak, és 3 óra 44 perc 16 másodperc alatt teljesítette a távot.

Az idő teljesen másodlagos, de azért örülök neki, mert az volt a célom, hogy négy órán belül teljesítsem. Nagyon boldog vagyok, hogy megállás nélkül le tudtam futni, de az biztos, hogy többször nem állok neki. Ez elképesztően durva, most még jobban tisztelem azokat, akik többször is lefutják a maratont. A talpamon vízhólyag van, a csípőm rettenetesen fáj, alig érzem a lábaimat, pedig feküdtem sokat hideg vízben, nyújtottam, hengereztem, visszapótoltam minden ásványi anyagot, és masszázsra is el fogok menni. Nagyon köszönöm a családomnak, hogy ott voltak velem, és biztattak, etettek, itattak. Most kipihenem magam, és utána jöhet az alapozás a csapattal” – nyilatkozta Kovacsics Péter.

A karantén időszakban csapatunk másik szélsője, Bujdosó Bendegúz a félmaratont teljesítette. A futás mellett a magánéletben is sikert ért el, hiszen a napokban feleségül vette barátnőjét. Sok boldogságot kívánunk!

További hír, hogy újabb távozóra derült fény: „Összeállt a 2020/2021-es idényre a Felsőörs élvonalbeli játékoskerete, amelynek átlagéletkora 22 év lesz. Az utolsó láncszem a Ferencváros 22 éves jobbszélsője, a veszprémi nevelésű Szakály Benedek volt” – írta a VeHír.