Női kézilabda csapatunk kiválóságára esett Vujity Tvrtko választása. Anikó Erdélyi Rolika támogatásával érdemelte ki az elismerést. És a közösségépítésben sem áll meg, Kozármislenyben segít egy gyerektáborban.

Hogy érzed magad a gyerektáborunkban?
Három edzés van egy nap, s miután nagyon vegyes korosztályú gyerekek vannak a táborban, így inkább játékos gyakorlatokat tartunk, mint kézis tréningeket. De nincs is ezzel semmi probléma, a cél úgyis az, hogy megszerettessük a fiatalokkal ezt a sportágat, megismerjék a társaságot. Ilyenkor, ha hallanak néhány kedves szót, ha odafigyelnek rájuk, maradni fognak. Azt látom rajtuk, hogy nagyon jól érzik magukat, és elárulhatom, én is jól érzem magam. Mondjuk sosem volt bajom azzal, hogy a gyerekekkel megtaláljam a közös hangot – akár a pályán, akár azon kívül mindig hamar egy hullámhosszra kerültünk. Annak pedig külön örülök, hogy megismerhettem egy ilyen vidéki műhelyt, bázist, ahol remek körülmények között kezdhetnek sportolni a fiatalok. Nagyon kellenek a kézilabdának az ilyen egyesületek!

Klubodban, a Ferencvárosban mikor kezditek a munkát?
Július 6-án kezdünk újra. Persze eddig sem pihentünk teljesen, dolgoztunk a karantén alatt is, és most is csinálom az edzéseket, például itt a gyerektáborban is. Remélem, a felkészülésünk úgy kezdődik majd, ahogy azt megszokhattuk, a járvány nem okoz már több problémát. Jó csapatunk lesz, jók az igazolásaink, annak pedig nagyon örülök, hogy a Bajnokok Ligája-indulás megvan, erre óriási szükségünk volt! A klubom mellett a válogatottbeli szereplésre koncentrálok még. Eddig még nem szerepeltem a nemzeti csapattal ötkarikás játékokon, így számomra a fő cél most az olimpiai részvétel!

Kozármisleny SE