Statisztikai adatok a szombati bajnokiról.

MLSZ adatbank

Az 55:19 tiszta játékidejű meccsen 4-3-3-ban játszottunk a rendkívül motivált ellenfelünkkel szemben, akik többször lőttek kapura, mint a mieink, de a kaput kevesebb, mint fele annyiszor találták el. A labdabirtoklásban föléjük nőttünk, ahogy passzpontosságban is. Az xG-ben némi vendégfölény volt (1.06 – 1.11), de az xcG-ben, ami azt mutatja, hogy a kapuk mennyire voltak veszélyben, már jelentősen jobbak voltunk (0.91 – 0.17).

Az InStat TOP5-ben nem meglepő módon Tokmac volt az első (308), őt holtversenyben Vécsei Bálint és Farkas Dániel követte (291-291), 4. helyen Miha Blazic (272), az 5. a vendégek légiósa, Alekszandr Karnitszkij.

Sokszor, hétszer adtuk el úgy a labdát, hogy abból vendéglövés következhetett, mi háromszor jutottunk így lehetőséghez. Nagyon kevés labdát szereztünk a támadóharmadban (5). A vendégek a második félidőben nagyon agresszívan támadtak le, az utolsó negyed órában picit beszorítottak, ami abszolút nem meglepő. A hosszú szezont lezáró tét nélküli találkozóból mélyebb tanulságokat levonni nem érdemes, most megérdemelt pihenőre mehetnek a fiúk egy hosszú szezon után.

A teljes Wyscout meccsriport: